Türkiye’de bulunan mültecilerin acil ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Alman Mercedes Daimler firması ve Luftfahrtohne Grenzene.V (LOG) Derneği tarafından organize edilen sekiz TIR’dan oluşan yardım konvoyu yola çıktı.
Türkiye’de bulunan mültecilere bağışlanmak üzere Mercedes ve Luftfahrtohne Grenzene.V(LOG) derneği tarafından organize edilen yardım tırları, düzenlenen merasimle yola çıktı. Mercedes’in Almanya’nın Stuttgart şehrinde bulunan genel merkezinde düzenlenen merasimde, Suriye ve Irak’tan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler için toplanan yardımlara katkıda bulunanlara teşekkür edildi. Yardım konvoyu için düzenlenen merasime Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ve Mercedes çalışanları da katıldı. Başkonsolos Akıntı, Türkiye’deki mültecileri karşı gösterilen hassasiyetten dolayı Mercedes Daimler ve LOG Derneği yetkililerine teşekkür ederken, bu hassasiyetin devam etmesini de istedi.
Mercedes Daimler Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Bernhard, Türkiye’de mülteci kamplarını gezdiğini ve burada bulunan insanların zor şartlar içinde bulunduğunu gördüğünü belirterek, “Önümüzde çetin bir kış mevsimi var. Türkiye’ye gitmek üzere yola çıkan yardım TIR’larında ağırlıklı olarak kışlık acil ihtiyaçları karşılayacak malzemeler bulunuyor. Türkiye’de bulunan üç milyonun üzerinde mültecinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Mercedes firması ve çalışanları olarak duyarsız kalmayarak, Türkiye’deki yardımseverlere destek çıkarak toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Yardımlarımız devam edecek” açıklamasında bulundu.
Luftfahrtohne Grenzene.V (LOG) Derneği Başkanı Frank Franke, Türkiye’deki sığınmacıların yarısını çocukların oluşturduğunu, Suriye’ye komşu ülkelerde dram yaşandığını söyledi. “O insanlar için bir şeyler yapılmalı. Türkiye olağanüstü çaba harcıyor ama ülkelerin kaynakları kısıtlı. Sıfırın altında soğuk havalarda çıplak ayakla gezen çocuklar var. O insanlara karşı sorumluluğumuz var” dedi.
Yola çıkan yardım TIR’ları Türk Kızılay’ı ve International Medical Corps (Uluslararası Tıbbi Birlikler) yardım kuruluşuna teslim edilecek. Sekiz TIR’dan oluşan yardım konvoyunda bulunan malzemelerin maliyetinin 2 milyon Euro üzerinde olduğu açıklandı. Mercedes’in bu zamana kadar mülteciler için topladığı yardımın değerinin 4 milyon Euro’yu aştığı ifade edildi.