Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ilçe genelinde yaşanabilecek sorunları önlemek amacıyla gerekli hazırlıkları tamamladı.

Kış mevsimiyle ilgili gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Mevsim şartlarına göre oluşturduğumuz acil müdahale ekiplerimiz ve araç parkımız ile ilçemizde vatandaşlarımızın sorunsuz bir kış geçirmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yağış sonucu oluşabilecek su birikintilerini ve taşkınları önlemek amacıyla ekiplerimiz rögar kapaklarının temizliğini ve bakımını düzenli bir şekilde yapmaktadır. Yoğun kar yağışı sonucu yaşanabilecek don ve buzlanma olaylarına karşı ise belediye olarak solüsyon ve tuz stoğumuzu hazırladık” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde acil müdahale ekibi oluşturulduğunu da kaydeden Başkan Kalaycı, “Bu ekipte 40 personel, 7 greyder, 7 adet yol tuzlama aracı, 10 kepçe, 15 kamyon, 3 adet kar kürüme aracı ve 2 adet kaldırım temizleme aracı bulunmaktadır. Ayrıca buzlanma çalışmalarında kullanılmak üzere 150 tonluk tuz ile 25 tonluk solüsyon stoğu yapılmıştır” diye konuştu.