Temmuz zammında umduğunu bulamayan memur ile memur emeklisi gözünü ağustosta başlayacak 7. dönem toplusözleşme görüşmelerine dikti.
Yetkili konfederasyon Memur-Sen’in başkanlığında 11 hizmet kolunda en çok üyeye sahip sendika temsilcileriyle Kamu İşveren Heyeti 7 milyona yakın memur ile memur emekli maaşına 2024 - 2025 yıllarında yapılacak zam ile sosyal haklarda yapılacak iyileştirmeleri ele almak için 1 Ağustos Salı günü  masaya oturacak. Türkiye Kamu-Sen ile KESK temsilcileri de görüşmelerde yer alacak. Hizmet kollarının tümünde Memur-Sen’e bağlı sendikalar en çok üyeye sahip.  
Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, KESK, BASK, Birleşik Kamu İş, HAK-SEN ile diğer sendikalar zam ve kamu çalışanlarının özlük haklarına ilişkin talepleri içeren dosyayı, önümüzdeki günlerde Kamu İşveren Heyeti’ne iletilmek üzere Devlet Personel Başkanlığı’na sunacak.
Konfederasyonların en düşük memur maaşının satın alma gücünün yukarıya taşımak için halen 34 bin lira olan yoksulluk sınırı düzeyine  çıkarılması ve göreceli refah payı eklenmesini isteyecekleri belli. Ayrıca memur maaşını kuşa çeviren gelir vergisi düzenlemesinde çalışanlar lehine değişiklik yapılması, belli tutarda kira yardımı ödenmesi, kamu personel rejiminin günün koşullarına göre  uyarlanması, kamu işçileri lehine oluşan ücret dengesizliğinin giderilmesi, tüm memurun sendika ücretinden yararlanabilmesi için hizmet kolunda aranan yüzde 2 üye barajının kaldırılmasını masaya getirmeleri bekleniyor. Ancak Memur-Sen yüzde 2 barajında ısrarlı.
Toplusözleşme görüşmelerinde görev ve sorumluluk yetkili konfederasyon Memur-Sen’e düşüyor. Zira atacağı imza hayat pahalılığından en olumsuz etkilenen dar ve sabit gelirlinin maaş artışını belirleyecek. 
Grev hakkı içermeyen, yumurtasız omleti andıran 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası uyarınca taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması halinde iki yıllık memur ve emekli zammını Kamu Görevlileri Hakem Kurulu saptayacak. Toplu sözleşme sürecinin ağustos sonuna dek yasal olarak sonuçlanması gerekiyor.  
Kuşkusuz Memur-Sen’in masada takınacağı tutum, zam oranının belirlenmesinde etkili olacak. Milyonların sorumluluğunun omzunda olduğunu unutmamalı Memur-Sen. Önceki dönemlerde bağıtlanan sözleşmelerden ötürü ne denli eleştiriye uğradığını göz önünde bulundurmalı. 7 milyona yakın memur ve emekli kadar aile bireyleri  için de yaşamsal değerde atılacak imza.
2 milyon 858 bin 424 memurdan 2 milyon 130 bin 644’ü sendika üyesi. Her dört memurdan üçü sendikalı. Memur-Sen’in 1 milyon 35 bin 278, Türkiye Kamu-Sen’in 552 bin 948, KESK’in ise 163 bin 656 üyesi var...