DEVAMSIZLIK ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ HEDEFLENİYOR

Ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanacak "ortak yazılı sınavlar" başlıyor

Milyonları sevindiren haber geldi: Artık tamamen ücretsiz oldu Milyonları sevindiren haber geldi: Artık tamamen ücretsiz oldu

Planın en dikkat çekici unsurlarından biri, öğrenci devamsızlığının azaltılmasına yönelik alınan kararlar oldu. MEB, ilkokul, ortaokul ve liselerde devamsızlık oranlarını düşürerek ders başarısını artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, liselerde devamsızlık oranlarının ilkokulda yüzde 7'ye, ortaokulda yüzde 10'a ve liselerde yüzde 24,5'e kadar düşürülmesi hedefleniyor.

Plan, devamsızlık sorununu azaltmaya yönelik sıkı tedbirleri içeriyor. İstatistiklere göre, özellikle ilkokul ve ortaokul düzeyinde devamsızlık oranlarının azaltılması hedefleniyor.

LİSELERDE DEVAMSIZLIK SORUNU CİDDİ BOYUTLARDA

2. dönem lise nakil başvurusu ne zaman? 2022 e-Okul nakil sorgulama... - Gündem Haberleri

Planda belirtilen verilere göre, Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinde de devamsızlık sorunu ciddi boyutlarda. Her 100 öğrenciden 27'si 20 günden fazla devamsızlık yapıyor. Hedef ise bu oranı 2028'e kadar yüzde 24.5'e düşürmek.

Devamsızlığın temel nedenleri arasında ise eğitim maliyetlerindeki artışlar, ekonomik zorluklar ve eğitim ortamlarının öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz olması öne çıkıyor.

Planda önerilen çözüm yolları arasında rehberlik sistemlerinin geliştirilmesi ve sınav baskısını azaltacak bir geçiş sistemine geçiş yapılması bulunuyor. Bu sayede öğrencilerin motivasyonlarının artırılması ve eğitim sürecine aktif katılımlarının teşvik edilmesi hedefleniyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN AÇIKLADI

Yusuf Tekin: Müfredat değişikliğinde sona yaklaştık - Türkiye İyi Gazete

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, stratejik planın önemine vurgu yaparak, eğitimin bireylerin topluma uyum sağlaması, kişilik kazanması ve iyi bir insan olması için temel olduğunu belirtti. Bakan Tekin, planın, ülkenin geleceğine yönelik sağlam adımlar atılmasında kritik bir rol oynayacağını ifade etti.

Stratejik plan kapsamında belirlenen hedeflerin izlenmesi ve değerlendirilmesi için özel bir model oluşturuldu. Toplamda 7 amaç ve 33 hedefin yer aldığı plan, eğitimdeki iyileştirmelerin somut bir şekilde takip edilmesini sağlayacak.

Tekin açıklamasına şu şekilde devam etti: "İstiklalden istikbale Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmek vizyonuyla gelenek ve gelecek arasında sağlam köprüler kuracağımızdan eminiz. Ülkemiz, sahip olduğu değerleri, birikimleri, 2053, 2071 hedefleri ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla gerçekten büyük bir ülkedir. Cumhuriyetimizin 100. yılının görkeminin gücüyle önümüzdeki yüzyılın planlarını yapmak, projeksiyonunu çizmek ve önümüzdeki yüzyılın ana gücünün Türkiye ve Türk milleti olması maksadıyla görevimiz olan maarif davasını layıkıyla yürüteceğimize inancım tamdır"

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.