HENDEKLERİ KAPATMAK İSTEYEN POLİSLERE ATEŞ AÇILDI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı süren Fırat Mahallesi'nde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmaya çalışan polis ekiplerine bugün öğleden sonra PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı.


1 POLİS ŞEHİT OLDU

Açılan ilk ateşte biri ağır 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan polis memuru hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı diğer polis memuru Nusaybin'de yapılan ilk müdahalesinin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Polis, saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için Fırat Mahallesi'nde geniş çaplı operasyon başlatırken bölgede çatışmaların aralıklarla devam ettiği belirtildi.


SUR'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı 7'nci gününe giren merkez Sur İlçesi'nde de, PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken, ilçeden sık sık silah sesleri ve patlamalar duyuldu. Yetkililer, bugüne kadar yapılan operasyonlarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Diyarbakır'ın merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde yolları barikatlarla kapatmak isteyen PKK'lı gruplara polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Sur'da 6 mahalle, 1 cadde ve Dağkapı Meydanı'nda uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün 7'nci gününe girerken, PKK'lı teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan helikopter destekli operasyonlar aralıksız devam ediyor. Operasyon kapsamında ilçede zaman zaman çatışmalar şiddetleniyor. Bugün öğleden sonra ilçeden sık sık gelen silah ve patlama sesleri kentin bir çok noktasından duyulurken, çatışmaların olduğu bölgelerden dumanlar yükseldi.

VATANDAŞ POLİS YARDIMIYLA ÇIKTI

Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Sur İlçesi'nden çıkmak isteyen bazı vatandaşların telefonla polisi arayarak yardım istediği belirtildi. Polis, evlerinden çıkmak isteyen vatandaşları zırhı araçlarla ilçe dışına çıkardı.

Bugün çıkan çatışmalar sırasında 1 kişinin öldüğü öğrenildi. Polis, yetkilileri Sur'da sürdürülen operasyonlarda bugüne kadar 10 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini söyledi.


4 OKUL YAKILDI

Sur'da çatışmalar devam ederken, 4 okulda yangın çıktı. İlçede dün akşam Cumhuriyet İlkokulu yanarken bugün ise Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu yandı.

Yangınlara müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri çatışmanın ortasında kalırken, geri çekilmek zorunda kaldı. Mardinkapı İlkokulu'nda çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri de yola tuzaklayanan patlayıcılar olduğu bilgisi üzerinde son anda bölgeden ayrıldı. Polis yetkilileri, okullardaki yangınları PKK'lıların çıkardığını belirterek, 3 okulun kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

YENİŞEHİR'DE DE OLAYLAR ÇIKTI

Diyarbakır'ın merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nden saat 13.30 sıralarında olaylar çıktı. Alış verişin yoğun olduğu saatlerde Ekinciler Caddesi üzerine çıkan ve aralarında çocukların da bulunduğu PKK'lı bir grup barikatlarla caddeyi kapatmak istedi.

Polis gruplara gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruplar, polis zırhlı araçlarına ses bombası ve taşlı saldırıda bulundu. Bu sırada cadde üzerindeki esnaf olaylar nedeniyle kepenklerini kapattı.

Polis, bir süre devam eden olayların ardından grupları dağıttıktan sonra cadde üzerinde TOMA ve zırhlı araçlarla önlem aldı.

POLİSE EL YAPIMI PATLAYICI ATILDI

Bağlar ilçesi Koşuyolu semtinde ise toplanıp sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürümek isteyen gruba polisin izin vermemiş üzerine grup içindeki yüzleri maskeli kişiler güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve taş attı. Bunun üzerine polis gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale bulundu. Bu arada Sur İlçesi'nde çatışmalar sabah saatlerinden itibaren devam ederken çatışma seslerinin kentin pek çok noktasından duyulduğu bildirildi.