Türk Polis Teşkilatı’nın 1707inci kuruluş yıldönümü töreni, Antalya’nın Manavgat ilçesinde Emniyet Müdürü Ercan İlhan’ın Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.
Törene Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Garnizon Komutanı Enver Suntur, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, Ağır Ceza Reisi Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hayati Karaarslan, Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Aruk, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, Zirat Odası Başkanı Rasim Metin, TURSAB Manavgat MYK Başkanı Ahmet Özden, SS 236 nolu Öğrenci Kooperatifi Başkanı Mustafa Aydın, Şehir İçi Halk Otobüsleri Başkanı Emin Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Aşur Eker, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Tevfik Yoldan, Emniyet Müdürlüğü Polis Karakolları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Niyazi Ünal ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan yaptığı konuşmada, Emniyet Teşkilatı’nın insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’in önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini başarı ile sürdürdüğünü belirtti. Vatandaşların mutluluğu ve huzurunu sağlamanın temel hedefleri olduğunu bildiren İlhan, teşkilatın kuruluş yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.
Törende, Türk Polis Teşkilatı’nın 1707inci kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde yaptıkları çalışmalarla takdir almaya hak kazanan polis memurlarına Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve protokol üyeleri tarafından belgeleri verildi.