Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, Karagöz-Hacivat, Dede Korkut, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi masal kahramanlarını sahneye taşıdı.
Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, hem yetişkin hem de çocuk oyunları olmak üzere tiyatroseverlere birbirinden güzel gösterimleri ücretsiz olarak sunmaya devam ediyor. Tiyatro ekibi bu kez Karagöz-Hacivat, Dede Korkut, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi masal kahramanlarını sahneye taşıdı. Türk kültürünün bir parçası olan masallar, tozlu raflardan indirilerek çocukların dünyasına kazandırıldı. Mamak Belediye Konservatuar Bölüm Başkanı Kenan Olpak’ın oynayıp yönettiği, Karagöz, Meddah, kukla gösterileri, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Dede Korkut ve mesneviden hikâyelerin yer aldığı oyunlar çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Tiyatro ile yüzlerce öğrenci eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadı. İlginin yoğun olduğu tiyatroda çocukları oldukça eğlendiren sahneler yer alırken, minik öğrenciler zaman zaman sahneye çıkarak oyunlara eşlik etti.
Kenan Olpak, bu çalışma ile çocuklara hem iyilik, dürüstlük ve yardımseverlik duygularını kazandırmak hem de bu oyunlara ilham kaynağı olan masal kitapları sayesinde çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasını hedeflediklerini kaydetti. Her hafta sonu çocuklar için özel olarak sahnelenen oyunlar, Mamak Kültür Merkezi’nde minik tiyatro severlerle buluşmaya devam edecek.
Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin bu kez konukları ise Mamak Hamdi Bulgurlu İlkokulu ve Alper Tunga Ortaokulu öğrencileri oldu. Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal projelerle de vatandaşların hizmetinde olmaya devam edeceklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Belediye olarak çocuklarımızın sadece televizyonlara ya da bilgisayarlara hapsolmasını istemiyoruz. Bu sebeple çocuklarımızı farklı yönlere çekmek amacıyla tiyatro gibi farklı aktiviteler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz bu tür etkinlikler öğrencileri motive ediyor ve kültürel gelişimine de olumlu yönde etki ediyor” dedi.
Ekim ayından itibaren Kent Tiyatrosu’nun 5 bin kişiye oyun sergilediğini belirten Akgül, yalnızca Mamaklıları değil, tüm Başkentlileri oyunları izlemeye davet etti.