Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Bursa Şubesi, Vergi Haftasında yaptığı eylemle Maliye Bakanlığı çalışanlarının hakkını aradı.
Büro Memur-Sen’e bağlı Maliye Bakanlığı çalışanları, uğradığı hak kayıpları ve verilmeyen hakları için Heykel’de Vergi Dairesi Başkanlığı’nın önünde eylem yaptı. Büro Memur-Sen Bursa Şubesi Başkanı Eyyüp Akbulut, "Yapılan görevin her alanında çalışanların azami dikkatli ve mevzuata hakim olması gerekmektedir. Yapılacak en ufak bir hatanın düzeltilmesi çok zor olmaktadır. Bazen ise en ufak bir hata sebebiyle personele karşılanması güç olan zimmetler çıkmaktadır ve personel aylar hatta yıllar süren mahkemelerle uğraşmak zorunda kalmaktadır" dedi.
Ülke ekonomisi için gece gündüz demeden milyarlarca liralık vergiyi tahsil eden maliye çalışanlarının, emeklerinin karşılığını alamadığını belirten Akbulut, "Yapılan araştırmalara göre dünyanın hemen her ülkesinde Maliye Bakanlığı çalışanlarının mali ve özlük hakları ülkemiz çalışanlarından çok daha yüksektir. Tabiri caizse musluğun başını tutan, maliye çalışanlarına bu musluktan bir damla suyu dahi çok görmektedir. Maliye çalışanlarının üstlendiği görev, ülkemiz ekonomisinin can damarıdır. Şayet devletin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenir."