Librettosu Giuseppe Giacosa ve Luigi Illica’a ait olan, dünyanın en sevilen ve en çok sahnelen opera eserlerinden biri olan “Madama Butterfly” operası, orkestra şefi Patrick David Murray’ın yönetimi ve Yiğit Günsoy’un rejisiyle operaseverleri 20. yüzyılın başlarındaki Japonya’ya ve hüzünlü bir aşk hikâyesine taşıdı.  

Japon geyşa Butterfly’ın Amerikan subayı Pinkerton’la evlenmesinin ardından yaşadıklarını konu alan “Madama Butterfly” operası 2 perde olarak seyirciyle buluştu.

Biletleri günler öncesinden tükenen ve seyircilerin büyük beğenisi kazanan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay’a, kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a ait. Volkan Akkoç’un koro şefi, Kürşat Kılıç’ın koreograf olarak yer aldığı “Madama Butterfly” operasının ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz ve Serkan Şentürk tarafından gerçekleştirildi.

“Madama Butterfly” operasının prömiyer temsilinde Madama Butterfly rolünde Arsen TEKİNMİRZA, Pinkerton rolünde Özer ÖNDEŞ yer alırken Sharpless rolünde Yağmur OKSAYOĞLU, Goro rolünde Aras Özorhan, Lozio Bonzo rolünde M. Orçun GÜN, Suzuki rolünde Leyla Ceren KOÇ, Kate Pinkerton rolünde Sezen Alanbay, Il Comissario rolünde Ali İbrahim TULUK, Yamadori rolünde Halil KAPLAN, Ufficale rolünde Umur SEVİM rol aldılar.

Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestra, koro ve bale sanatçılarının yer aldığı  “Madama Butterfly” operasında orkestrada başkemancı olarak Arda Bengi Yardımlı görev yaptı.

25 - 24 Kasım 2023 saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşeN “Madama Butterfly” temsilini seyirci dakikalarca ayakta alkışladı.

Samsun'da çiftçilerin korkulu rüyası için kritik uyarı geldi Samsun'da çiftçilerin korkulu rüyası için kritik uyarı geldi

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.