Yaklaşık 60 kişilik bir heyetle Macaristan’a giden Samsun TSO heyeti, düzenlediği iş forumunda, Samsun’un ekonomi, sanayi ve ihracat potansiyelinin yanısıra öne çıkan sektörlerini Macar iş insanlarıyla paylaştı. Forum kapsamında ayrıca, çeşitli sektörlerden Macar ve Samsunlu iş insanları arasında 70 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. 

Kanal S Ana Haber 20 Mayıs Pazartesi Kanal S Ana Haber 20 Mayıs Pazartesi

SAMSUN'U TANITTILAR

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetimi, Macaristan’la karşılıklı işbirliği ve ticareti artırmak, yeni iş imkanları sağlamak amacıyla Başkent Budapeşte’de iş forumu organize etti. Koordinatörlüğünü Samsun TSO’nun yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz Projesi kapsamında, Macaristan’da bu projeyi yürüten HEPA iş birliği ile düzenlenen iş forumunda, Macaristan ve Samsun arasındaki yatırım ve işbirliği fırsatları masaya yatırıldı.  Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu başkanlığında, Meclis Başkanı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Meclis Üyeleri ile meclis üyelerinden oluşan heyet ayrıca program kapsamında, çeşitli ziyaretlerde de bulunarak, Samsun’u tanıttı. 

CAZİBE MERKEZİ

Macar iş insanlarının büyük ilgi gösterdiği Samsun-Budapeşte İş Forumu’nun açılışında konuşan Başkan Murzioğlu, şehrin ekonomi, sanayi ve ihracat potansiyelinin yanısıra öne çıkan sektörlerini katılımcılarla paylaştı. Samsun'un konumuyla, hizmet ağıyla, serbest bölgesiyle, limanlarıyla ve fuar merkeziyle bir ticaret merkezi olduğunun altını çizen Murzioğlu, "Samsun’da tekstilden, ana metal sanayiye, tarımsal ürünlerden, su ürünlerine, mobilyadan otomotiv yedek parçaya, ilaç sanayiye kadar pek çok ürün üretiyoruz. Her iki ülkenin karşılıklı dış ticaretini incelediğimizde birbirine rakip bir yapıdan çok tamamlayıcı bir halde olduğumuzu görüyoruz. Dolayısıyla birlikte iş yapmak için çok sebebimiz var. Dış ticaret rakamlarımız da bunu doğruluyor. Proje ortağımız KOSGEB Samsun Müdürlüğü’nün de destek verdiği bugünkü buluşmada,  Samsun ve Macaristan arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek ve işbirliği fırsatlarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

KATKI SAĞLAYACAK 

Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçisi 1. Müsteşarı Özkan Duman da Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen iş forumu ve ikili iş görüşmeleri organizasyonundan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Macaristan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmekte olduğunu belirten Duman, 2024 senesinin Türk-Macar Dostluk Anlaşması'nın 100. yıl dönümü kapsamında Büyükelçilik olarak birçok etkinlik yapıldığını söyledi. Duman, düzenlenen iş forumunun İki ülke liderleri tarafından belirlenen 6 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine de katkı sağlayacağını ifade etti.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.