Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 9-12 yaş aralığındaki çocukların keyifli bir yaz tatili geçirmeleri için düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kampus alanı içerisinde başlayan ve 5 gün boyunca sürecek olan etkinlik, 20 Haziran’da gerçekleşecek olan sertifika töreni ile son bulacak.
Proje kapsamında etkinliğe katılan çocuklara, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgiler verilecek. Kamp boyunca, Manisa’da gıda, hayvancılık ve bitkisel üretim yapan firmalara teknik geziler düzenlenecek ve çocuklarla birlikte fidan dikimleri gerçekleştirilecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Hasan Çebi düzenlenen etkinlik sayesinde, çocukların ürünleri tarlada tanıma fırsatı bulduğunu ve ürünlerin sofraya gelinceye kadar geçtiği aşamaları yerinde gözlemlediklerini belirtti.
Çebi, “Lider Çocuk Tarım Kampı Etkinliği, çocuklarımızın geleceğin mühendisleri ve veterinerleri olma yolunda hayallerinin pekiştirildiği çok önemli bir projedir. Bu proje ile doğal kaynakların korunması, sürdürülebilirliği, hayvansal üretimin çeşitliliği, hayvan refahı, güvenilir gıda üretimi, doğa bilinci ve çevre farkındalığının kazandırılması gibi konular işlenerek, çocukların daha bilinçli hale gelmesi sağlanmaktadır” dedi.
Lider Çocuk Tarım Kampı’nın 5 gün boyunca devam edeceğini ifade eden Çebi, “Bu süre zarfında çocuklarımız tarım ve hayvancılığı yakından tanıyarak, sektör hakkında daha geniş bilgi sahibi olacaktır. Yapacakları uygulamalı eğitimler ve teknik geziler sayesinde, yedikleri gıdaların ve çevrelerindeki birçok şeyin daha bilinçli olarak farkına varacaklardır. Bu proje sayesinde çocuklarımız, geleceğe daha iyi hazırlanma fırsatı bulacak ve ellerindeki değerlerin kıymetini anlamış olacaktır” dedi.