Liselere Geçiş Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 4 Haziran 2023 tarihinde uygulandı. 2023 LGS soru ve cevapları da yayımlandı. Lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri için gözler MEB'de! İşte, LGS tercih ve taban puan tarihi hakkında detaylar...

2023 LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN? 

Milyonlarca öğrenci, 2023 LGS sınavına 4 Haziran günü girdi ve soru, cevapları da yayımlandı. Öğrencilerin gündeminde olan tercih tarihi ise henüz MEB tarafından açıklanmadı.

Geçtiğimiz yıl LGS sınavı 5 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşirken tercih süreci de 4-20 Temmuz tarihleri arasında alınmıştı.

LİSE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselerin 2023 taban ve tavan puanları açıklanmadı. İlerleyen günlerde erişime sunulması bekleniyor. Ancak 2022 lise taban puanları ve yüzdelik dilimler aşağıdaki bağlantıda!

LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN...

LGS'DE OKUL PUAN VERİYOR MU? 

Merkezi yerleştirme şeklinde anılan sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik anadolu listeleri merkezi sınav puan üstünlüğüne göre yapılacak. Burada öğrencilerin eğitim aldıkları okullardan herhangi bir puan eklenmeyecek.

Yerel yerleştirmelerde öğrencilerin ortaokuldaki başarı puanı önemli rol oynayacaktır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.