HALASININ YERİNE GEÇECEK!

Diktatörün en küçük kardeşi 30 yaşındaki Kim Yo-jong, Komünist Parti yönetiminde halasının yerine geçecek. Yo-jong, üç yıl önce Komünist Parti yönetimine girmişti.

Kardeşinin terfisini Cumartesi günü gerçekleşen parti buluşmasında ilan eden Kim Jong-un, son dönemde kardeşini sıklıkla halkın önüne çıkarıyor.

Kim Yo-jong, halihazırda ABD'nin kara listesinde yer alan isimlerden biri.

 liderinin Komünist Parti yönetiminde birçok değişikliğe gittiği ve taşları yerinden oynattığı da gelen bilgiler arasında.

Kim ailesi, II. Dünya Savaşı bittikten hemen sonra 1948'de iktidarı ele geçirdi ve 69 yıldır 'yi yönetiyor.

Kim Jong-un, geçtiğimiz Nisan ayından bu yana ABD ile birçok kez nükleer savaşın eşiğine geldi. Temmuz ayında ilk kıtalararası balistik füzesini fırlatan diktatör Kim, Eyül ayı başında ise hidrojen bombası deneyerek bölgede 6.3'lük depreme yol açtı.

Kuzey Kore'de flaş gelişme: O kararı verdi!

ABD lideri Donald Trump ve Kim Jong-un arasındaki hakaret savaşı da haftalardır devam ediyor. İki lider, birbirlerine 'akıl hastası' gibi ifadelerle saldırdı.

Başkan Trump, dün attığı son Twitter mesajında "Başkanlar ve onların yönetimleri  ile 25 yıldır konuşuyor, yapılan anlaşmalar ve harcanan onca para bir işe yaramadı, anlaşmalar daha mürekkepleri kurumadan ihlal edildi, böylece Amerikalı müzakereciler aptal konumuna düşürüldü. Özür dilerim ama işe yarayacak sadece tek bir şey var!" dedi.

Savaşı ima eden Trump'ın eli kolu bağlı. Krizin başlangıcında Çin üzerinden Kim Jong-un'u durdurmayı planlayan Trump'ın hamlesi, başarısız oldu.

Tansiyon yükseldikçe birçok kez askeri müdahaleyi telaffuz eden Trump'ın BM Genel Kurulu'nda 'yi yok edebileceklerini söylemesi, gerilimi zirveye çıkarmıştı. Kuzey Kore, Trump'ın sözlerini 'köpek havlaması'na benzetmişti.