'MİLLİ MARŞIMIZIN OKUNMAMASI ÜZDÜ'
Ziraat Türkiye Kupası'nda olaylar yüzünden tatil edilen maçta 67. dakikada Kurtalanspor'a attığı golden sonra asker selamı verdiği için tribünlerden tepki gören Karşıyakasporlu Taha Balcı, yaşananlara isyan etti. Karşılaşma öncesi tribünlerin İstiklal Marşı okumamasının çok zoruna gittiğini söyleyen genç futbolcu, "Son dönemde yaşanan terör olayları hepimizce malum. Müsabakadan önce marşımız çalınırken tribünlerin terör örgütü lehine slogan atması beni çok üzdü. Golden sonra sevincimi asker selamı vererek yaşadım" diye konuştu.
Bu arada olaylar esnasında Karşıyaka'nın yabancı futbolcuları Gürcistan vatandaşı Aleksandr Amisulashvili, Bosna- Hersek vatandaşı Senijad Ibricic ve Senegal vatandaşı Djiby Fall'ın büyük şaşkınlık ve korku yaşadığı, yöneticilerin bu oyuncuları yatıştırmak için büyük çaba sarf ettiği bildirildi.
BAŞKAN'DAN DA TEPKİ
Kurtalan'da yaşananlara Karşıyaka Başkanı Ali Erten de tepki gösterdi. Güvenlik güçlerinin kafileyi korumak adına ellerinden geleni yaptığını dile getiren Başkan Erten, "Kurtalan da ülkemizin bir parçası. Nerede olursa maç oynarız ama hiç olmazsa karşılaşmanın Siirt merkeze alınması gerekiyordu. Bu şartlarda müsabakanın oynatılması kabul edilecek bir şey değil. Sportif mücadele bu hale gelmemeli. Son yıllarda Ege takımları Güneydoğu kentlerinde sıkıntı yaşıyor. Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayetimizi bildireceğiz. Hiçbir spor takımı böyle birşey yaşamamalı" diye konuştu.
Karşıyaka Yöneticisi Hakan Düzdemir, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki olaylar yüzünden yarıda kalan Kurtalanspor deplasmanından önce rakip takım ve taraftarla sorun yaşamadıklarını söyledi. Kafile başkanı olarak futbolculara eşlik eden Düzdemir, "Maçtan önce dün gece Kurtalanspor başkan ve yöneticileri Batman'da kaldığımız otele geldi. Birlikte dışarıda yemek yeyip otelde kahve içtik. Maç başlarken tüm mülki-idari amirler stattaydı. İstiklal Marşı'nda bizden başka ayağa kalkıp eşlik eden olmadı. Bu esnada sürekli terör örgütü PKK lehine slogan atıldı. Son dakikalarda mülki-idari amirler stattan ayrıldı. Olaylar artınca takımı soyunma odası demeye şahit isteyecek odada korumaya çalıştık. Geçen yıl Cizre'de Göztepe benzer olaylar yaşamıştı. Diyarbakır'a kadar yoğun önlemle gelebildik" dedi. Teknik Direktör Cüneyt Dumlupınar ise "Bu kupanın adı Türkiye Kupası, İstiklal Marşı'nın okunmadığı bir Türkiye Kupası olmaz" diye konuştu
Ergin KARATAŞ/İZMİR, ()