KURBAN Bayramı yaklaşmasına rağmen kurbanlık piyasası hala hareketsiz. Geçen yıl 10 gün öncesinden ellerinde çok az kurbanlık kaldığını anlatan satıcılar bu yıl kurban pazarına gelenlerin büyük bölümünün fiyat sorup gittiklerini, çok az satış yapabildiklerini söyledi.
Bu yıl İzmit'in Çayırköy Mevkii'nde kurulan kurban pazarına yakın bölgenin yanı sıra Doğu illerinden de kurbanlık getirildi. Büyükbaş hayvanların fiyatı 7-10 bin TL arasında değişirken, besili bir koçun fiyatı 800 TL'yi buluyor. Kurbanlık satıcılarının büyük  bölümünü köylerden topladıklarını buraya getiren tüccarlar oluştururken, çok az bölümünün ise küçük çaplı besicilik yapanlar olması dikkat çekti.
Tüccarlar, yem fiyatlarının yanı sıra nakliye ve kurban pazarında yer bedeli olarak yaptıkları masraflar nedeniyle fiyatların yükeldiğini söyledi. Bugüne kadar Kurban Pazarı'na gelenlerin daha çok fiyat sorup gittiklerini de söyleyen satıcılar, satışların bu hafta sonu hareketlenmesini beklediklerini belirtti. Kurban pazarına gelenler ise geçen yıl iyi besili bir koçu en fazla 600 liraya alırken bu yıl aynı boydaki bir koç fiyatının 800 liraya çıktığını söyledi. 
İzmit'teki Çayırköy kurban pazarında 80 büyükbaş, 16 da küçükbaş hayvan satış çadırı bulunuyor. Bu çadır yerlerinin kirası ise 2 ila 3 bin 500 TL arasında değişiyor. 

FOTOĞRAFLI