Mustafa AKIN - Boğaçhan ÖZER / İstanbul,() BRİSA'da 2009 yılından bu yana Genel Müdürlük görevini yürüten ve 1 Eylül 2015'ten itibaren de Bridgestone Corporation'ın Bağımsız Devletler Topluluğu Rusya, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevini üstlenecek olan Hakan Bayman, Doğan Haber Ajansı'na () açıklamalarda bulundu.

Bayman, başarının arkasında takım ruhunun olduğunu dile getirerek, "Yaptığımız her şeyi takım ruhu ile yaptık tüketicinin ihtiyaçlarını belirleyip hep adil ve şeffaf bir şekilde bu başarının arkasında yatan stratejilere birlikte karar verip bunları kusursuzca uygulamaya çalıştık. Lastik işinin dışında müşteriye daha fazla nasıl yakın olabiliriz diye hep bunu bulmaya çalıştık. İşimizi öyle zenginleştirdik. Bunlar iş rakamlarına da çok çok iyi yansıdı. Herhalde bu yansımaların sonucunda Bridgeston tarafına daha üst bir pozisyonda teklif geldi, ben de onu kabul ettim" ifadelerini kulandı.

"TÜRKİYE İLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Türkiye'deki büyüyen lastik pazarı hakkında Hakan Bayman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Lastik sektörü son 2 senedir bizi biraz şaşırttı. Geçen sene pazarın büyümesini beklerken bir daralma yaşadık. Bu sene tahminimizden daha da hızlı bir şekilde büyüyor. Geçen sene kaybettiğini kazandığı gibi üzerine de koyuyor. Toplamda baktığınızda araç sahipliği, araç parkının yaşlılığını gördüğünüzde Türkiye her zaman çift haneli büyüme potansiyeline sahip tüm yabancı lastik üreticilerinin veya yatırımcıların dikkatini çekecek bir pazar. Böyle olduğu için de biz biliyorsunuz ikinci bir fabrika yapıyoruz. 2017'nin son çeyreği ve ya 2018'in başı itibari ile buradan da üretime vereceğiz ve büyümeye devam ediyoruz Türkiye ile birlikte."



Otomotiv sektörünün geleceği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bayman, "Türkiye'de hemen hemen bütün oyuncular var. Hepsi son 2-3 senede kapasitelerini arttırdılar. Etrafta dolaşan başka konular da var. Yeni araç üreticilerinin de Türkiye'ye gelip devletin verdikleri teşviklerden faydalanarak yatırım yapması konusunda konuşulanlar var. Hepsi büyümeye devam ediyor. Dolayısıyla onlar büyüdükçe biz de onlarla büyüyoruz" dedi.

"ARDA'NIN BARCELONA'YA GİTMESİ SÜRPRİZ OLDU"

"Bİz sadece futbol değil öncelikle bütün bireysel özellikle amatör sporcuları Türkiye'de geliştirmek, büyütmek ve yaptıkları işte başarılı olmaları için desteklemeye çalıştık" diyen Hakan Bayman Lassa ile yaptıkları sponsorluk anlaşmasına da değindi. Bayman, "Barcelona ile büyük araştırmalar sonucunda anlaştık. Lassa'yı çünkü 60 ülkeye, senede yaklaşık olarak 3 milyon eve sokuyoruz. Bu işi en iyi yapacak takımın Barcelona olduğunu gördük. Basketbol, hetbol ve fusbol takımlarının göğüs ve isim sponsoruyuz. Onunla birlikte futbolda lastik sponsorları yoktu. Bize sürpriz Arda'nın Barcelona'ya gitmesi oldu, tam düşeş denilen bir cinsten sürpriz oldu. Bu Türkiye'de ve özellikle Türkiye dışında yaşayan Türklerin çok ciddi bir şekilde ilgisini hem markamıza hem de Barcelona'ya çekecek" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE SPONSORLUK DÜŞÜNMÜYORUZ"

Türkiye'de sponsorluk düşünmediklerini de dile getiren Bayman, "Baktığınızda Lassa markası Türkiye'de çok iyi biliniyor ve Türkiye'de farklı kampanyalar ile destekliyoruz ama yurt dışında müşteriye ve tüketiciye ulaşmanın en iyi yollarından biri birleştirici spor. O yüzden Barcelona. Barcelona'nın İspanya'dan sonra dünya üzerindeki en büyük takipçi kitlesi Türkiye'den, dolayısıyla bu aşamada sadece Barcelona'da kalacağız gibi görünüyor" dedi.

(FOTOĞRAFLI)