Kosova’da tarih ile ilgili iddiada bulunduğu gerekçesiyle 4 ay boyunca açığa alınan imam İrfan Sahilu’nun açığa alınma süresinin 1 yıla çıkarıldığı bildirildi.
Kosova’da Prizren Suzi Çelebi İmamı İrfan Sahilu bir vaazında “ Kosova’da 1445 yılında Arnavut nüfusu sadece yüzde 1’di. Osmanlı, Arnavutları Kosova’ya yerleştirerek, Arnavutlara toprak verdi” ifadesini kullanmıştı. Salihu, geçtiğimiz Nisan ayında tarihle ilgili bulunduğu gerekçesiyle 4 ay boyunca açığa alınmıştı. Bu iddiası nedeniyle Hoca İrfan Salihu dosyası, Kosova İslam Birliği Disiplin Komisyonu’na sevk edilerek, imamın bu açıklaması nedeniyle açığa alınma süresi 1 yıla çıkarıldı. Kosova Müftüsü Naim Ternava tarafından imzalanan Kosova İslam Birliği’nin bu kararı ile ilgili detaylı bilgi verilmedi. Ayrıca İmam İrfan Salihu’nun hangi suçlardan açığa alındığı da belirtilmedi.
Kosova Medyasında yer alan konuyla ilgili haberde, imam Salihu’nun iddialarının Sırp tarihçilerin savunduğu görüşler olduğu kaydedildi. Kosova’da bazı cami imamlarının da Salihu’ya karşı sert tavır aldığı kaydedildi.