Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nde görev devir teslimi gerçekleştirildi.
Priştine “Adem Jashari” kışlasında yapılan devir teslim töreninde Kosova Güvenlik Kuvvetleri Komutanı General Kadri Kastrati, görevini General Rrahman Rama’ya devretti. Tören, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın, KGK komutanı Kadri Kastrati’nin eşiliğinde şeref kıtasını selamlaması ve Kosova’nın milli marşının çalınması ile başladı.
Törene katılanlara hitaben yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin, Kosova’da en güvenilir devlet kurumu olduğunu belirtti. Jahjaga konuşmasında, “Kosova Güvenlik Kuvvetleri’ni gelecekte çok daha önemli görevler bekliyor. Güvenlik Kuvvetleri emin adımlarla ordu olma yolunda ilerliyor. Hedefimiz Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin önce orduya dönüşmesi, ardından da NATO’ya üyeliğidir” dedi.
Törende konuşan Kosova Başbakanı İsa Mustafa ise, Cumhurbaşkanı Jahjaga’nın KGK görev değişikliği ile ilgili kararını okudu. General Kadri Kastrati’nin görevini başarıyla tamamladığını kaydeden Başbakan, tüm zorluklara rağmen, General Kastrati’nin görevinin başında bulunduğu dönemi başarıyla noktaladığını ifade ederek, KGK’nin başına geçen general Rrahman Rama’yı kutladı.
General Kastrati’nin görevini General Rahman Rama’ya devrettiği törene NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü Generali İtalyan Francesco Paulo Fugliuolo, uluslararası misyon temsilcileri, büyükelçiler, askeri ataşeler, NATO temsilcileri ve KGK ile KFOR’un üst düzey yetkilileri katıldı.
Üç bin mensubu olan ve NATO tarafından eğitilen Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin yakın bir tarihte Kosova Silahlı kuvvetleri’ne dönüşmesi bekleniyor.