Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Muştu, kan stoklarının mevsimsel nedenler ve Ramazan ayı dolyaısıyla normal seviyesinin altında olduğunu belirterek, "Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Her an, her dakika bir yerlerde birileri kana ihtiyaç duyuyor" diyerek vatandaşlara bağış yapmaları için seslendi. 

NORMAL SEVİYELERE GETİRMELİYİZ

Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'la Uyan Samsun programına konuk olan Muştu, bağış ve stok durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Muştu, "Kış aylarında ve Ramazan aylarında yaşadığımız sıkıntıları bu yıl da yaşadık. Kan stoklarımız mevsimsel nedenler ve Ramazan ayı dolayısıyla normal seviyesinin altında. Tabi bu çok acil. Bu durumu kan bağışlarıyla eski haline getiremezsek ilerde sıkıntılar yaşamamız muhtemeldir" dedi. 

"KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ İHTİYAÇTIR"

Kan bağışlarının stoklanmadığını kaydeden Muştu, "Verdiğimiz kanların hepsi mutlaka bir gün bir yerlere gidiyor. Hiç biri stoklanmıyor. Her an her dakika bir yerlerde birileri kana ihtiyaç duyuyor. Vatandaşlara bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini söylüyorum. Tıp da kan vermeyi öneriyor. Biz elimizden gelen gayreti, elimizdeki stoklar dahilinde hiçbir hastayı geri çevirmeden sağlıyoruz. Yeter ki bağışlarını bizden eksik etmesinler. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır" diye konuştu.

BORA KARA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.