Samsun, 8-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak Samsun Kültür Yolu Festivali’ne hazırlanıyor. Sanattan gastronomiye, bilimden kültür etkinliklerine kadar yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak. Hazırlıkların son durumu hakkında bilgi veren Müdür Almaz, "Kültür Yolu Projesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinesinde 4 yıl önce İstanbul'da başladı. Sonrasında halkın güzel bir geri dönüşü olunca Türkiye'de genişlemeye başladı. 2024 yılı itibarıyla 16 ile yayılmış durumda.

E1 Ekspres Hattı gece seferleri başladı! İşte Samsun E1 Ekspres gece saatleri E1 Ekspres Hattı gece seferleri başladı! İşte Samsun E1 Ekspres gece saatleri

DÜNYANIN EN UZUN SOLUKLU ETKİNLİKLERİNE SAHİP BİR LİDERLİĞE SAHİP

Dünyanın en uzun soluklu, en büyük etkinliklerine sahip kültür festivali olma konusunda bir liderliği var. Samsun'da bu festivalin bir durağıdır. 8-16 Haziran tarihleri arasında şehrimizde tam bir kültür ziyafeti olacak. Burada büyük konserler, müzikal etkinlikler tiyatro gösterileri, opera ve baleler, uluslararası, ulusal sergiler, yerel sergiler, yerel-ulusal sanatçıların el sanatları, bakanlıktan belgeli sanatçılarımızın tamamının eserleri olacak. Çocuk oyun alanları ve özellikle geleneksel çocuk oyun alanlarını içeren alanlar, zeka oyunları yer alacak. Yaklaşık 20 çadır çocuk oyun alanında 20 ayrı etkinlik olacak. Mistik ve tematik sahnemiz olacak. İlahi ve tasavvuf konserleri gibi etkinlikler olacak. Büyük konserler Batıpark'ta yapılacak. Gençlerimizin özellikle çok sevdiği sanatçılara büyük konser verdireceğiz. Olgunlaşma Enstitümüzde çok büyük etkinliklerimiz olacak. El sanatları ve defileler olacak. Bu sene kültür festivaline gastronomi girdi. Samsun'da 15 durak belirledik. Ortalama 4 ile 5 Samsun yemeği yapılacak. Bu 15 noktada her gün misafirlerimiz, meraklılarımız, konuklarımız bu lezzet duraklarına giderek hem izleyecekler hem de tatma fırsatı bulacaklar" diye konuştu.

"SÜRPRİZ ETKİNLİĞİMİZ VAR"

Müdür Almaz festivalle ilgili şu bilgileri verdi: "Bilim Şenliği olacak. Atakum'daki Bilim Şenliği'nde tematik uygulamalar yapacaklar. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz özellikle sevgi evlerinde, yaşlı bakım merkezlerinde bir takım etkinlikler yapacaklar. Yeni Samsun Müzesi'nde etkinlikler olacak. 8 gün boyunca yaklaşık 40 etkinlik olacak. Kütüphanemizde 40 ile 50 civarında etkinliğimiz olacak. Yazar buluşmaları yapacağız. 2-3 tane de sürpriz etkinliğimiz var. Herkes Samsun'u konuşacak. Bugüne kadar İstanbul'da etkinlik rekoru 550 idi. Bunu zorluyoruz. Şuan 450'yi geçtik. Biraz daha çabalarsak etkinlik rekoru kıracağız. Her gün yeni bir şey katıyoruz."

HABER AJANSI: İHA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Editör: Aslı Atasoy