Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Kökbir Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlenirken, programa ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu konuşmacı olarak katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen etkinliğe, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlu Doğum Haftası etkinliğine konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, “Allah resulü Bilal ile, Zübeyr Bin Avvam ile, Hz. Ali ile, Hz. Ömer ile yan yana oturmuş ve onların içinde kaybolmuş. Onlarla bir olmuştur. Hiçbirinden ne üstün ne aşağı durmamıştır. Peygamber efendimiz çok samimi bir insandı. Bardak içindeki su gibi dışarıdan bakınca içi görünürdü, içinden bakınca dışı görünürdü. Peygamber efendimiz kainatın sultanı, arkadaşlarına, ailesine çok değer verirdi” dedi.

Döngeloğlu ayrıca, “Mesela o zaman ki dönemde cahil Araplarında kadınlar çok ciddiye alınmazdı. Hatta kadınlar uğursuz şeytan sayılırdı. Kız çocuğu dünyaya suçlu doğradı. Mesela bir evin ilk çocuğu kız mı? öldürürlerdi. Babası onu kabullenmezdi. ‘Bu benden olamaz’ derdi. Peygamber efendimiz kız çocuklarının öldürüldüğü dünyada namazı 11. senede Allah farz kılmış. Ondan önce da namaz vardı. O zaman kılınan namazlar günde 2 defa kılınan namazdı. Ramazan orucu peygamberliğinin 14. senesinde farz oldu. Peygamber efendimize haccın farz oluşu peygamberliğin 20. senesidir. Peki kız çocuklarının ölümünü durdurma emri ne zamandır? Peygamberliğinin birinci senesidir. Cahil Araplar kız çocuklarını öldürüyordu. Sebep? Kız çocuğu uğursuzluk sebebidir. İlk çocuk kız olursa ‘o şeytandandır’ deniyordu. Haşa” şeklinde konuştu.

‘Bu cahiliyeye insanlar inanmış’ diyen Döngeloğlu, “İnanır mı hocam? İnanır. Nereden biliyorsun? Yıl 2014 müftüler söylüyor, ilahiyatçılar söylüyor, fakülteler söylüyor, dergahlar söylüyor hala millet Ramazan ayının birinde İstanbul’da oruç baba türbesine işim açılsın diye cüzdan sürüyor. Kızın başörtüsünü sürüyor koca bulsun diye. Eğer 2014 yılında bu kadar aydınlanmış bir dünyada insanlar bunu yapıyorsa resulullah dönemindeki cahiliyeyi inanın hayal edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde ayrıca Grup Devran ilahiler okudu.