Kavak'ta kurulmaya çalışılan  taş ocağı tesisleri için şikayet edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, CİMER 'e "hazine arazisi" diye belirtiği yeri, kamulaştırmak için vatandaşa çağrı yapması üzerine  Bekdemir Mahalle Muhtarı Şaban Avcı, dernek başkanları Özcan Lafcı ve Bahri Yangöz, Büyükşehir'in durumu saptırmaya çalıştığını, CİMER'i yanıltmaması gerektiğini söyledi. 

USULSÜZLÜK SUNULUYOR 
Kamulaştırma Şube Müdürü Mehmet Tansık'ın kamulaştırma için köye geldiğini söyleyen Bekdemir Mahalle Muhtarı Şaban Avcı '' Kamulaştırma Şube Müdürü Mehmet Tansık tarafından, köyümüze gelerek arazi sahiplerine arazilerini kendi rızasıyla satmalarını, satmak istememeleri durumunda tapulu arazilerin kamulaştırılacağı bilgisi verildi. Köylülerimizden arazinin hiçbir şekilde satsılmayacağı cevabını alan Büyükşehir Belediyesi iki gün sonra kamulaştırma metnini köylümüze cevap olarak gönderdiler. Mehmet Bey adet yerini bulsun diye mi geldi?  Köylümüz bu kadar mı ciddiye alınıyor? Büyükşehir Belediyesi yapılan usulsüzlükleri kendi eliyle bize sunmaya devam ediyor'' dedi.

BİZ DURMADIK 
Kamulaştırma yazısının geldiğini dile getiren Dağardı Sokağı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özcan Lafcı da ''Vatandaşlarımız da kamulaştırmanın iptali için geri başvuracaklar. Büyükşehir Belediyesi her şeyi saptırıyor. CİMER'in verdiği tarih ile Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırmak için vermiş olduğu tarih bile birbirine uymuyor. CİMER'den haber dahi gelmeden vatandaştan arazisini satmasını istiyorlar. Biz durmadık, durmayacağız'' diye konuştu.

CEVAPSIZ KALIYOR
Doğa katliamına devam edildiğine dikkat çeken Yukarı Bekdemir Sokağı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahri Yangöz, ise şunları söyledi: "Büyükşehir Belediyesi vatandaşın sorunlarına karşı cevapsız kalıyor. İş makinelerinin şantiye alanı olarak kullanılacak alana getirilmesi esnasında, taş kırma makinesini taşıyan tırın yan yatması sonucu tapulu araziden ağaç sökülmüştür denildi.  CİMER’ den gelen cevapta, “kırma-eleme tesisine geçiş esnasında özel mülkiyeti konu alan 4 parselden geçiş sağlanmış olup arazilere herhangi bir zarar verilmemiştir” ifadeleri kullanılmış. Mezarlık bölgesinin üzerinde paletli iş makinesiyle sökülen ağaçlardan neden bahsedilmedi? Tapulu arazi olan 4 parsel üzerine konulan inşaat malzemelerinin tarlalarımızın izinsiz kullanılmasına neden cevap verilmedi? Arazimizde ve yol kenarlarında yıkıntı halinde duran ağaçları gidip görebilirsiniz. Yapılan doğa caniliğine sessiz kalmadık, kalmamaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Emre ÖNCEL