SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’nin iyi yolda olduğunu belirterek, “Kim ne derse desin. Türkiye’nin durumu çok iyi, geleceği parlak” dedi.
Konukoğlu, Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenciler ve il protokolü ile tecrübelerini paylaştı. Dünya genelinde yaşanılan krizlerden en az etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Konukoğlu, Türkiye’nin başarısızlığına “bel bağlayanlara” itibar edilmemesini istedi.
Türkiye’nin ekonomik anlamda çok büyük sıçramalar yaptığını, her büyümede görülen bazı olumsuzlukların kimseyi paniğe yöneltmemesi gerektiğine dikkati çeken Konukoğlu, “Yeter ki bizler bir ve diri olalım. Bu ülkede yaşayanlar olarak kenetlenelim. Biz birlik içerisinde olursak, dışarının yaklaşımı bizi sarsmaz” diye konuştu.
Konukoğlu, katılımcıların Kastamonu’ya yatırım düşünüp düşünmedikleri yönündeki soruya, şu yanıtı verdi:
“Sanayiciyim, işadamıyım. Elbette buraya gelmemizi gerektiren yatırım varsa gelir yaparım. Ancak, siz öncelikle diğer illerdeki Kastamonulu işadamlarını doğdukları kente vefa borcunu ödemeye ikna edin. Bu oturup o sanayicilerin gelip yatırım yapmasını beklemekle olmaz. Üst düzeyde isimlerden oluşan guruplar kurup, onları ikna turlarına gidin. Bıkmadan, usanmadan gidin.
Biraz önce bir arkadaşımız, ‘Siz Gaziantep’e sahip çıkıyorsunuz, Gaziantepli size sahip çıkıyor mu’ diye sordu. Kentine sahip çıkan işadamına kent halkı, işadamına sahip çıkan kent halkına da işadamı sahip çıkar. Biz bugünkü noktalara, içerisinden çıkmakla kalmayıp, birlikte yaşadığımız Gazianteplilerle bir ve beraber hareket ederek geldik. Biz Gaziantep ve Gaziantep halkı ile bütünleşerek başarılı olduk.”
Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve il yöneticilerinin de izlediği konuşması öncesinde izlettirilen SANKO Holding kurumsal tanıtım filmi ve özgeçmişine atıfta bulunan Konukoğlu, başarıya giden yolun çok çalışma, sabır, emek ve istikrar istediğine vurgu yaptı.
Bu arada, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın’ı Rektörlükte ziyaret etti.