Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan “Banka Kartı ve Kredi Kartı İşlemler Tutarı” verilerine göre, 17 Kasım ile biten haftada yeni rekor kaydedildi. Artışlarda kasım ayındaki indirim kampanyalarının etkili olduğuna dikkat çekildi.

'KASIM KAMPANYALARI' REKOR KIRDIRDI

Verilere göre artışlar genele yayılırken, en belirgin haftalık artışlar giyim, elektrik-elektronik, market-AVM, mobilya-dekorasyon ve akaryakıt harcamaları gruplarında oldu. Harcamaları artan az sayıda alt gruplar arasında ise havayolları harcamaları öne çıktı.

Asgari ücrete ara zam var mı?, Asgari ücret artacak mı? Asgari ücrete ara zam var mı?, Asgari ücret artacak mı?

HAFTALIK 8 MİLYAR TL ARTIŞ YAŞANDI

Bu dönemdeki değişime, vergi ve BES ödemelerinin 5,1 milyar TL artış ile yukarı yönlü etkide bulunduğu da görüldü. İnternet üzerinden yapılan harcamalar verisi de dijital pazaryerlerindeki kampanyaların etkisine dikkat çekti.

17 Kasım haftasında internet üzerinden yapılan alışverişlerde haftalık 8 milyar TL artış görüldü. Bu artışla birlikte ilgili dönemde internet üzerinden yapılan harcamalar 61,3 milyar TL’ye yükseldi.

Ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin hesaplamasına göre internet dahil, vergi ve BES ödemeleri hariç toplam alışverişin son 4 haftalık ortalamasının yıllık değişimi ise yüzde 110 artış ile yavaşlamasını sona erdirerek artışa yöneldi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.