Samsun'da yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlılar, KAISAM-Der tarafından düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. KAISAM-Der Samsun Şube Başkanı Yaver Cengiz, "Bizler gurbeti berekete, dayanışmaya, birliğe ve dirliğe dönüştürmek için bir araya geldik" dedi.

"ZORLUKLAR EL BİRLİĞİYLE AŞILACAK"

Atakum sahilinki bir kafede düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Yaver Cengiz, "Bizler burada belki gurbetteyiz ancak en büyük gurbet, nereye ait olduğunu bilememektir. Nereye ait olduğunu bildikten sonra ve ait olduğun diyarın insanlarıyla bir ve birlikte olduktan sonra gurbet gider birlik gelir, dayanışma gelir, ez cümle gurbet rahmet ve bereket olur. İşte bizlerde gurbeti berekete, dayanışmaya, birliğe ve dirliğe dönüştürmek için bir araya geldik, her birinizin teşvik ve destekleriyle hemşehri derneğimizi kurduk. Amacımız hayırda, yeri gelir acılarda beraber olmak, karşılaştığımız zorlukları el birliğiyle aşmak. Bir diğer amacımız ait olduğumuz bölgenin eşsiz kültürünü unutmamak, Samsun’da da yaşatmak ve kültürümüzü, örfümüzü, değerlerimizi bizden sonraki nesillere de aşılamaktır. 

"DERNEĞİ SAHİPLENELİM "

"Bizler nereye ait olduğumuzun bilincinde bir topluluğuz" diyen Cengiz şunları söyledi: "Öncelikle Cenabı Allah’ın yarattığı bu dünyada gurbetçiyiz, bu bilinçle yaratılmış canlı cansız tüm mahlûkata karşı sorumlu ve saygılıyız. İkinci olarak bizler bu ülkenin evlatlarıyız, yerimiz ülkemizin, milletimizin ayırt etmeksizin dirliği, birliği, refahı. Ondan sonra da Samsun’daki Iğdırlı, Ardahanlı, Karslılarız. Dolayısıyla kâinata, ülkemize ve yaşadığımız güzel şehir Samsun’a karşı sorumlu, bütün renklere, kökenlere, düşüncelere, inançlara saygılıyız ve eşit mesafedeyiz. Bu güzel ve örnek birlikteliğin şehrinin  evlatları olan bizler, neden Samsun’da da bunu devam ettirmeyelim dedik ve yaptığımız birebir istişareler ve devamında 1 Şubat 2023 tarihinde derneğimizi yasal olarak tescillemiş olduk. Dernek binamızın inşaat ve teşrifatını bu hafta itibariyle tamamlayıp kullanıma hazır hale getirmiş bulunuyoruz."

ARAMIZDA AYRILIK GAYRILIK OLMAZ

Birlik ve beraberliği sürekli devam ettirebilmek için bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Cengiz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Kars, Ardahan, Iğdırlılar Samsun Derneği siyasi bir oluşum değildir ama vatanı ve milletiyle barışık bütün siyasi düşüncelere saygılı ve eşit mesafededir. İdeolojik bir oluşum değildir, ancak her üyemizin, her hemşerimizin dünya görüşlerine 
saygılıdır. Etnik, mezhepsel bir oluşum değildir ama bütün renklere, bütün inanç ve mezheplere saygılı ve eşit mesafededir. Derneğimiz tüm bunların dışında, Kars, Ardahan, Iğdır ve Samsun ortak paydasında; insan, iyilik, güzellik ve dayanışma merkezli faaliyet gösterecek bir dernektir. Sizlerden, üyelerimizden istirhamımız bu esaslara bağlı kalmaları, aramızdaki sevgi ve saygıyı muhafaza ederek bu yapıyı 
bu esaslar üzerinde devam ettirmeleridir. Böyle yaparsak aramızda ayrılık, gayrılık olmaz. Şimdiden bu hususlarda göstereceğiniz hassasiyete teşekkür ederiz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.