MİRAS PAYLAŞIMINDA ŞARTLAR DEĞİŞTİ

Kardeşler arasında miras paylaşımı ve tapu devir işlemlerinde aranan şartlardan biri tamamen ortadan kaldırıldı. Miras kavgası yaşayan kardeşler, konunun detayları hakkında merak duymaya başladı.

Tapu devir işlemlerinde tamamen değişiklik yapıldı. Aynı anne ve babadan gelen kardeşlere kalan mirasın paylaşımıyla ilgili kolaylık sağlanması amaçlandı.

Daha kolay ve hızlı şekilde taşınmaz paylaşımını mümkün kılan yeni uygulama gereği artık tapu devir işlemlerinde noter şartının aranmamasına karar verildi.

Mal paylaşımında noter onayı gerektiren süreçlerde taraflar arasında sadece bir yazılı sözleşme yeterli olabilecek.

Miras davalarında yeni dönem! Mal paylaşımında o şart ortadan kalktı Miras davalarında yeni dönem! Mal paylaşımında o şart ortadan kalktı

Bu karardan önce, aynı anne babadan kardeşler arasından miras yoluyla kalan hisseli tapuların devri ve satışı için ortak bir kararla fiziki olarak notere gidilmesi gerekiyordu

Tarafların noterde hazır olarak bulunmaları ve imza vermeleri şartı bulunuyordu. Ancak bu şart tamamen ortadan kalktı. Notere gitmek artık zorunlu olmayacak. Yazılı bir sözleşmenin bulunması yetecek.

Bu kararla birlikte zorunluluk ortadan kalktığı için tapu devir işlemleri daha kolay şekilde gerçekleşebilecek. Böylece aradaki bürokratik işlemler hızlanacak.

Tapu Sicil Müdürlüğü ve noterde izlenmesi gereken yollar, taşınmazın sınırlarının belirlenmesi ve tapu alım-satım işlemlerinin eksiksiz tamamlanması anlamında önemli görülüyor. Yeni kararla birlikte tüm bu prosedürler içinde meydana gelen karışıklıkların giderilmesi amaçlanıyor.

Hisseli tapu satış işlemleri için tüm hissedarların fikir birliğinde olması şartı bulunuyor. Öte yandan avukatlara yetki verilerek işler daha kolay şekilde yürütülebiliyor.

Hisseli tapu satış işlemlerinde kaldırılan şart sayesinde tapu devir işlemleri kolaylıkla yapılabilse de yerel belediyelerde gerçekleştirilecek devir işlemlerinde tüm hissedarların fiziki olarak orada bulunması zorunluluğu halen bulunuyor.

KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.