KARADENİZ'İN SUYU ISINDI

Karadeniz’de incelemelerde bulunan ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü bilim insanları, deniz suyunun olması gerekenden sıcak olduğunu tespit etti. Elde edilen verilere göre deniz suyunun 12-13 derecelerde olduğu ve olması gerekenden çok daha sıcak olduğu belirtilmesi endişelere neden oldu.

"KARADENİZ VE DENİZ EKOSİSTEMİNİ TEHDİT EDİYOR"

Yapılan araştırmalarda Karadeniz’de mevsim normallerine göre 8-9 derecede olması gereken deniz sıcaklığı,12-13 dereceye kadar yükseldiği gözlemlendi. Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın, deniz sıcaklığının yüksek olmasının Karadeniz’i ve deniz ekosistemini büyük ölçüde tehdit ettiğini belirtti.

"BALIKÇILIK TEHLİKEDE"

Artan deniz suyu sıcaklığının balıkçılığı da olumsuz etkileyeceğinin altını çizen Prof. Dr. Mehmet Aydın, Akdeniz ve Ege’den başka türlerin de Karadeniz’e girme tehlikesinin de bulunduğunun altını çizdi.

"BÜYÜK RİSK"

Deniz suyu sıcaklığının artışa geçmesinin özellikle kültür balıkçılığı açısından büyük bir risk oluşturduğunu vurgulayan Aydın, balık türlerinin de bu nedenle azabileceğine dikkat çekti ve yetkililere uyarılarda bulundu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.