Dünyaca ünlü yemek sitesi Taste Atlas, yılın son ayında yeni bir araştırma yaptı. Okur oylarından yola çıkarak dünyadaki en kötü 100 yemeği seçen sitenin listesinde, Türkiye’den de bir lezzet yer alıyor.

dunyanin-en-kotu-yemekleri-2.jpg

DÜNYA’NIN EN KÖTÜ YEMEKLERİ

Dünyanın en kötü yemekleri listesinin başında İzlanda’nın tütsülü köpek balığı eti ‘Hakarl’ yer aldı. İkinci sırayı İsrail’in ‘Yeruşalmi Kugel’ yemeği alırken, yemekle ilgili karamelize şeker ile kaplanmış ince eriştelerden yapılan güveç olduğu bilgisi verildi.

Federasyondan flaş Süper Lig kararı: 36. haftadan itibaren uygulanacak Federasyondan flaş Süper Lig kararı: 36. haftadan itibaren uygulanacak

ABD’den ise ‘Ramen Burger’ listenin üçüncü sırasında kendine yer bulurken, dördüncü sıraya yerleşen Livanya’nın ‘Sklandrausis’ lezzeti dikkat çekti. Sklandrausis, 16. Yüzyıldan beri bölgenin vazgeçilmezi olan bir turta.

dunyanin-en-kotu-yemekleri-1-001.jpg

KARADENİZLİLERİ KIZDIRACAK SONUÇ

Liste böyle uzayıp giderken 7. sıraya bir Türk lezzetine yerleşti. Karadeniz bölgesinde oldukça meşhur olan ve bölgeyle özdeşleşen kara lahana çorbası, dünyanın en kötü 7. yemeği olarak seçildi.

Açıklanan sonuçların ardından kara lahana çorbasının en kötü 7. yemek seçilmesi sosyal medyayı da ikiye böldü. Kimi kullanıcılar çıkan sonuca hak verirken, kimi kullanıcılardan “Ağzının tadını bilmeyenleri pistten alalım”, “İçmeden sadece görünüşüne mi oy vermişler acaba?” gibi yorumlar geldi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.