İnternet kullanıcıları, Karadeniz'de petrol nerede bulundu? Samsun'da petrol var mı?" sorularına yanıt arıyor. İşte Karadeniz'de petrol arama çalışmalarıyla ilgili son gelişmeler 

KARADENİZ'DE PETROL NEREDE BULUNDU? 

Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıktı.

Gümüşhane Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Jeolojik Mühendisi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Maden, Doğu Karadeniz’de petrol rezervinin bulunup bulunmadığına dair numune almak için Eylül ayında denize açıldı. Çayeli ilçesinin yaklaşık 7 mil açıklarında suyun üzerinde bulunan tabakalardan örnekler alıp petrol potansiyelini öğrenmek için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) gönderdi. TPAO’ya gönderilen numunelerin sonucu Maden’e ulaştı. Maden’e ulaşan analiz sonuçlarında denizin yüzeyine sızan sıvının ham petrol olduğu ortaya çıktı.

Aralarında Samsun da var! Villa sahibi gibi kiralamaya çalışmışlar: 500 milyon liralık vurgun Aralarında Samsun da var! Villa sahibi gibi kiralamaya çalışmışlar: 500 milyon liralık vurgun

Adıyaman Kahta'da petrol aranacak

SAMSUN'DA PETROL VAR MI? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, petrol hakkıyla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz bölgesindeki Amasya ve Samsun illerinde bulunan 5 sahası için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı aldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.