Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'dan ilçenin ilk kadın muhtarına kutlama: "Kadınların önünü açtınız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'dan ilçenin ilk kadın muhtarına kutlama: "Kadınların önünü açtınız"

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, iktidara bütçe eleştirisinde bulunarak, "Hazırladığınız bütçeyle ne yazık ki birtakım azınlığı memnun ediyorsunuz" dedi.

TBMM Genel Kurulunda 2024 bütçesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İktidar partisi milletvekillerinin bu bütçeye niçin "evet" dediklerini anlamadığını söyleyen Karaman, "Bakınız, bir bütçenin en önemli sonucu nedir? O bütçenin denk bütçe olmasıdır yani gelirlerin ve giderlerin birbirini karşılamasıdır yani iktidarın bir yıl boyunca yapacağı bütün harcamaların o yıl elde edeceği gelirlerle karşılanabilmesidir. Peki, önümüze gelen bu bütçe böyle mi? Maalesef, hayır" diye konuştu. 

21 yıldır hazırlanan bütçelerde hedefin tutturulamadığını öne sürebn Karaman, "Geçen süre zarfında 21 bütçe yaptınız ve bu bütçelerin hiçbirinde denk bütçe oluşturamadınız, 22'incisini önümüze getirdiniz ve sonuç aynı. Hazırladığınız 21 bütçe yirmi bir yılda 2 trilyon liraya yakın açık verdi, şimdi 22'incisi önümüzde ve öngördüğünüz bütçe açığı 2,6 trilyon lira, yirmi bir yıldaki toplam bütçe açığından daha fazla bir bütçe açığı; yazık, günah" ifadelerini kullandı. 

Vergi yükünün günden güne arttığını kaydeden Karaman sözlerini şöyle sürdürdü: "Ödeyeceğimiz borç faizi ise 15 bakanlığımızın bütçesini geçmiş durumda. Tüm rakamlara karşı yatırıma ayrılan bütçe sadece 1,5 trilyon. Vatandaş bu kadar yükün altından kalkamıyor ve inim inim inliyor. Bugün icra dosyası sayısı 22 milyona ulaşmış, hırsızlık yüzde 39'la en çok işlenen suçlar arasına girmiş. Aslında iktidar olarak yapmanız gereken hazırladığınız bütçeyle toplumun her kademesindeki sorunlara çözüm bulmak, taleplere cevap vermek olmalıyken ne yazık ki siz bu bütçeyle birtakım azınlığı memnun ediyorsunuz."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.