Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği, Samsun, Sinop ve Ordu kıyı kesimlerinde aralıklı olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmur, diğer kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Yağışların; Samsun, Sinop ve Ordu kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur (21-50 kg/m2), Samsun, Sinop, Ordu'nun iç kesimlerinde, Kastamonu'nun kuzey iç kesimleri ile Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli kar (10-20 cm) ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) yağışı şeklinde olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Kıyı kesimlerde 1 ila 3, iç kesimlerde 3 ila 5 derece düşüş bekleniyor.

RÜZGAR: Bölge genelinde kuzeyli yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Samsun, Ordu, Kastamonu ve Sinop'un kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Amasya ve Tokat çevreleri ile Kastamonu'nun kuzeyi, Samsun, Ordu ve Sinop'un iç kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun kar(20 cm üzeri) yağışı şeklinde olması bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, Buzlanma ve don olayı, Kuvvetli rüzgarla birlikte Tipi vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ UYARISI: Batı Karadeniz’in batısında 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/saat) tam fırtına şeklinde esen rüzgarın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz’de kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SAMSUN HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.