Samsun'da bulunan ve her yıl festivallerle gündeme gelen Kapıkaya Paraşüt tepesi paraşütçüler ve doğa tutkunları tarafından araştırılıyor. İnternet kullanıcıları "Kapıkaya Paraşüt Tepesi nerede?", "Kapıkaya Paraşüt Tepesi'ne nasıl gidilir?"  sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

KAPIKAYA PARAŞÜT TEPESİ NERDE?

Kapıkaya Paraşüt Tepesi, Samsun'un Bafra ilçesine 40 km kadar uzaklıktadır. Bafra’dan otobüslerle de Kapıkaya Paraşüt tepesine gidilebilir. Kendi aracınızla Kızılırmak yanından Kapıkaya Paraşüt Tepesine gitmek için,  kavak yolunu takip ederek  ulaşabilirsiniz. Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Kapıkaya köyü yamaç paraşütü severleri ağırlıyor.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ.png

Barfa'da bulunan Kapıkaya Yamaç Paraşütü Tepesine, paraşütçüler sıklıkla ziyaret ediyor. Bu sporu yapan tecrübeli paraşütçüler, Kapıkaya köyü ve eteklerindeki Kızılırmak’ın muhteşem görüntüsü olması , burada uçuş yapmanın hem termik hem de dinamik bakımdan Kapıkaya Paraşüt Tepesi'nin bu spor için mükemmel bir yer olduğunu belirtiyorlar.

yamaç paraşütü.jpg

YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜ KİMLER YAPABİLİR?

Yamaç paraşütü, en ekonomik hava aracı olarak bilinir. Özel bir yetenek ve aşırı bir efor gerektirmeyen yamaç paraşütünün standart bir eğitim sonrasında yapımı oldukça kolay ve zevkli bir spordur. Özel kulüpler tarafından yamaç paraşütü eğitimleri verilmektedir..

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.