Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'nin muhabirleri İlkadım ilçesinde vatandaşlara, 'Recep Tayyip Erdoğan neden kazandı? Kemal Kılıçdaroğlu neden kaybetti?' diye sordu. İşte vatandaşların verdiği yanıtlar...

HALK ALIŞMIŞ

Aysel KARACA: Halk bu şekilde karar verdi. Geriye baktıklarında Recep Tayyip Erdoğan'dan daha iyisinin gelemeyeceğini düşünmüş olabilirler. Halk alışmış. Kılıçdaroğlu'nu gözümüz pek görmüyor. İnandırıcı gelmiyor vaatleri. 

DAHA İYİ ÇALIŞTI

Mine YALÇINKAYA: AK Parti her zaman CHP'den daha iyi çalıştı. AK Parti daha iyi çalıştığı için Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin daha iyi çalışması gerekiyordu. Sandıklara daha iyi sahip çıkmaları gerekiyordu. 

KAZANAMAYACAĞI BELLİYDİ

Ahmet SEVİNÇ: Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağı zaten belliydi. Recep Tayyip Erdoğan dürüstlüğünden kazandı, çok çalıştı. Çalışan insan kazanır. 

GÜLER YÜZÜ VAR

Aladdin BALYÖZ:  Sayın Cumhurbaşkanımızın güler yüzü var. Bizleri ezdirememeye çalışıyor, dik duruyor, dirayetli. Dış güçlere karşı çok kararlı bir duruşu var. Bu zamana kadar PKK'ya sempati uyandıracak bir kelime kullanmadı. Kılıçdaroğlu kullandığı için kaybetti. 

OĞAN ETKİLİ OLDU

Soner TÜMÇAKIR: CHP 6'lı masada olmasaydı tek olsaydı, Kemal Kılıçdaroğlu kazanırdı. Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması da etkili oldu. Sinan Oğan Erdoğan'ı desteklemeseydi Kılıçdaroğlu kazanırdı. Aslında arada çok fark yok. 

İKTİDARI ÇOK SUÇLADI

Nuran KAYA: Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı çok suçladı. Parti olarak bakmamak lazım aslında. Önemli olan vatan. Ben AK Parti'yi seviyorum. Memnunum. Vatanımı seviyorum.

HDP İLE İŞBİRLİĞİ YAPMADI

Ferit AŞÇI: Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile işbirliği yaptığı için kaybetti. Bence öyle olmasaydı kazanabilirdi. Recep Tayyip Erdoğan HDP ile iş birliği yapmadığı için kazandı. 

BU ZAMANA KADAR NE YAPMIŞ?

Selahattin AY: Kemal Kılıçdaroğlu bu zamana kadar ne yapmış? Kılıçdaroğlu'nu SSK'yı batırdı. Erdoğan çalışıyor, kazanıyor. 

DEĞERLERE SAHİP ÇIKTI

Vedat ÖZTOPRAK: Müslüman mahallesinde salyangoz satmayacaksın. Muhalefet bunu yaptı. Bu ülke islam ülkesi. 'Kazanmak için her şey mübah' dersen bu iş olmaz. Erdoğan, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak kazandı. 

HDP'Yİ YANINA ALDI

Cengiz ASAN: Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybetmesinin tek sebebi HDP'yi yanına alması. Ben de kendisine oy verdim ama bu yüzden kaybetti. Recep Tayyip Erdoğan da, Kılıçdaroğlu HDP'yi desteklediği için kazandı. 

MİLLET SEVDALISI

Aslan KARA: Kemal Kılıçdaroğlu HDP'yi yanına aldığı için kaybetti. Recep Tayyip Erdoğan millet sevdalısı. 

ÜLKE DAHA İYİ YERLERE GELDİ

Bülent GÜLE: Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybetme sebebi bence HDP'den kaynaklı. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi daha iyi yerlere getirdi ve halka güven verdi. Erdoğan bu yüzden kazandı. 

KİMSE GÜVENMEDİ

Yılmaz CENİKLİOĞLU: Recep Tayyip Erdoğan güven verdiği için kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu'na kimse güvenmedi. 

VATANDAŞIN GÜVENİNİ ALDI

Mehmet TAŞKIN: Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile iş birliği yaptığı için kaybetti. Erdoğan vatandaşın güvenini ve oyunu aldı kazandı. 

AYNI ÇİZDE DEVAM ETTİ

Turgay ÖZDEMİR: Kemal Kılıçdaroğlu güveni sağlayamadı.Recep Tayyip Erdoğan da aynı şekilde, aynı çizgide devam etti ve aldı. 

ERDOĞAN İSTİKRARLI 

Yaşar ÖZTÜRK: Recep Tayyip Erdoğan güvenilirliği ve istikrar açısından kazandı. Erdoğan'ın yaptığı yatırımlarla ilgili bir güven oluştu insanlarda. Kılıçdaroğlu'na güven yok. Aldığı oylar da bence tepki oyuydu. Güven olmadığı için de kazanamadı. 

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Huriye KELEŞ: Dağdakilerle ele ele tutuşup insanlara gösteriş yaparsan kazanamazsın. Bu kadar şehitlerimiz var. Şehit anneleri var. Tabiki insanlar da tepkisini gösterecek. Recep Tayyip Erdoğan'ın neler yaptığını bildiği için millet verdi oyunu.  

KABUL ETMEMİZ GEREKİYOR

Ahmet AYVAZ: Kemal Kılıçdaroğlu beyefendi birisi, değişim olsun istedim ama kazanamadı. Kendi içlerinden oy verenler olmadı. Bence bu yüzden kaybetti. Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Demokratik bir ülkede yaşıyorsak sonucu kabul etmemiz gerekiyor.

BORA KARA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.