Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'nin muhabirleri İlkadım ilçesinde vatandaşlara, 'Milletvekilliği seçimlerinde önceki dönem 51.98 oranında oy alan AK Parti'nin bu dönem 42.45 oranında oy almasının sebebi nedir?' diye sordu. İşte aldığımız yanıtlar...

DEMİR YÜZÜNDEN OYLAR DÜŞTÜ

Durmuş KURT:Samsun'da AK Parti'nin oy kaybetmesinin sebebi Cumhurbaşkanımızdan kaynaklanmıyor. Cumhurbaşkanımız dört dörtlük.  Samsun Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyeler dolayısıyla oy kaybetti. Mustafa Demir yüzünden oylar düştü. Belediye başkanları Yusuf Ziya Yılmaz gibi çalışsalardı Samsun 6-7 milletvekili çıkarırdı. 

VATANDAŞLA İLGİLENMİYORLAR

Sami POLAT: Düşüşün sebebi hayat pahalılığı, milletvekillerinin vatandaşla ilgilenmemesi. Milletvekilleri yine koltukları dolduracaklar, fakir fukara yine yandı.

ARIYORSUN BULAMIYORSUN

Reşat AKPINAR: Düşüşün sebebi milletvekilleri. Benim bildiğim kadarıyla ilgilenmiyorlar. Seçiliyorlar, nerede oluyorlarsa yerleri belli değil. Arıyorsun bulamıyorsun. 

HER ŞEY ÇOK PAHALI 

Samiye ERSOY: Herşey ateş pahası, her şey çok pahalı. Ekonomiden dolayı düşüş olabilir. 

HALKIN SORUNLARINA EĞİLMELİLER

Mustafa SARISOY: Büyükşehir Belediye Başkanını halk sevmiyor. Zoraki olmaz. İlkadım Belediyesi AK Partili değil ama o da hiç çalışmıyor. İYİ Parti'de olsa AK Parti yardım etmesi lazım. Destek gelmiyor. AK Parti burada zarar ediyor. Suçu kendinde aramalı. Halkın sorunlarına tamamen eğilmeleri lazım. 

ETİKETLER HER GÜN DEĞİŞİYOR

Mustafa ÇALIŞKAN: AK Parti'nin oy kaybetmesinin nedeni vatandaşın mutfağındaki pahalılık. Fiyatlar, etiketler her gün değişiyor.  

PARLAMENTODA SAYILARI DAHA FAZLA

Hasan UZUN: Ekonomik sıkıntıdan dolayı düşmüş olabilir. Ama yine de vatandaş AK Parti'yi tercih etti. AK Parti'nin parlamentoda milletvekili sayısı daha fazla.

HİZMET YAPILMIYOR

Ali YAYLA: Samsun'a hizmet yapılmadığı için oy oranı düştü. 

HALK DERS VERDİ

Ali KESKİNER: Vatandaş büyük ihtimal bir ders verdi kendilerine gelsin diye ama çok da bir şey fark etmedi.  

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

İsmail ÖKSÜZ: Bu kadar şeyden sonra çok bile aldı. İnsanların alım gücü çok düştü. Ama insanlar öyle tercih etmiş, böyle oldu.

KADROLAR ESKİDİ

Eyüp ODABAŞ: Birinci sırada ekonomik kriz geliyor. İktidar partisi yorgun düştü, kadrolar eskidi. Değişim zamanı gelmişti ama olmadı. Bu düşüş daha da sürecektir. Daha büyük bir ekonomik kriz bekleniyor. İlerleyen yıllarda değişim kaçınılmaz olacak. 

VEKİLLER ÇALIŞMADI

Adem GÜL: Milletvekillerinin çalışmadığından dolayı oy düşüşü oldu. 

İŞİ HAFİFE ALDILAR

Haydar YILDIZ: Demek ki düzgün çalışmadılar. Vatandaşın güvencesini almadılar, işi hafife aldılar.  

NEDENİ EKONOMİ

Haldun GÜLŞEN: Ekonomi nedeniyle bence oylar düştü. emeklinin durumu belli. Zenginler daha zengin oluyor, fakirler daha da fakirleşti.  

BORA KARA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.