Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'nin muhabirleri Canik ilçesinde vatandaşlara, 'Recep Tayyip Erdoğan neden kazandı? Kemal Kılıçdaroğlu neden kaybetti?' diye sordu. İşte vatandaşların verdiği yanıtlar...

VATANDAŞ HUZURLU

Recep AY: Eskiden sağ-sol olaylarını yaşadık. Kemal Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş'ı cezaevinden çıkarmak istedi. Recep Tayyip Erdoğan şu anda çok güzel hizmetler yapıyor, çok güzel bir dönem geçiriyor. Vatandaş rahat, huzurlu. CHP zamanında yağ kuyruklarında bekledik. Zor zamanlar yaşadık. Pahalılık var ama bu sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı bir olay değil. 

VERDİĞİ SÖZLERİ TUTTU

Halis DEMİR: Recep Tayyip Erdoğan bu zamana kadar ne söz verdiyse hepsini yaptı.  O yüzden de kazandı. Bir tek Kanal İstanbul'u yapamadı. Onu da araya pandemi girdiği için yapamadı. En kısa sürede yapacağına inanıyorum. Kendisi güçlü bir lider. Kemal Kılıçdaroğlu da Türkiye'nin bekasını tehdit altına attığı için kaybetti. Bu yüzden vatandaşlar ona oy vermedi. 

SEVDİĞİMİZ İÇİN KAZANDIRDIK

Emine YILMAZ: Recep Tayyip Erdoğan'ı herkes çok seviyor. Sevdiğimiz için kazandırdık.

YANLIŞ İŞLER YAPTI

İdris KORKMAZ: Kemal Kılıçdaroğlu yanlış işler yaptı. Doğuluları, batılıları birleştirdi. Recep Tayyip Erdoğan doğru yoldan gittiği için kazandı. Allah yolunu bahtını açık etsin.  

İNSANLAR GÜVENİYOR

Ekrem AYDIN: Recep Tayyip Erdoğan güzel bir hatip. İnsanlara güven veriyor. Sözleri inandırıcı. İnsanlar da ona güveniyor.

HDP YÜZÜNDEN KAYBETTİ

Naim GÜNER: Kemal Kılıçdaroğlu'nun gezdiği gruplar belli. HDP ile birlikte olduğu için kaybetti. Recep Tayyip Erdoğan'ın da yapmış olduğu işler belli. Karar net. O yüzden de Erdoğan kazandı. 

YURTDIŞI OYLARI ETKİLİ

Zübeyde KESKİN: Herkes Recep Tayyip Erdoğan'ı tutuyor. Suriyelilerin oyları var. Yurtdışı oyları var. O yüzden Erdoğan kazandı. Kemal bey kazanabilirdi aslında. Çok açlık var. İnsanlar ne durumda görüyoruz. 

ERDOĞAN DÜRÜST

Ahmet KESKİN: Kemal Kılıçdaroğlu yanına Ekrem İmamoğlu'nu, Mansur Yavaş'ı aldı. Başka adam yok mu? Bunlar siyaset insanı değil. Recep Tayyip Erdoğan dürüst olduğu için kazandı. 40 sene önce Samsun'da hiçbir şey yoktu. Çarşamba'dan Salıpazarı'na 1 saatte gidiyordum. Şimdi 15 dakikada gidiyorum. 

HER ZAMAN YANINDAYIZ

Nurten ERZURUMLU: Doğru bir insan olduğu için Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Doğruya doğru. Kendisinin her zaman yanındayız. İyilik kazandı. Kılıçdaoğlu'nun da neden  kaybettiğini herkes biliyor.  

BAŞKASI KAZANABİLİRDİ

Halil ÖNER: CHP'nin başında Kemal Kılıçdaroğlu olduğu için kazanamadı. Başkası olsaydı bence kazanabilirdi. 

HİZMETLER BELLİ

Cemil TOPUZ: Kemal Kılıçdaoğlu HDP ile işbirliği yaptığı için kaybetti. Recep Tayyip Erdoğan da dürüstlüğünden ve yaptığı hizmetlerden dolayı kazandı. 

GÜVENİNİ KAZANDI

Hasan ŞENYER: Yapılanları görüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan halkın güvenini kazandı. Biz de tercihimizi ondan yana kullandık. Kemal Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş'ı çıkartacağız dediği için kaybetti.  

ADAY OLMASI DOĞRU DEĞİLDİ

Yiğit KARADİŞ: Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması doğru değildi. Kendi isteğiyle çıktı bence. Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasını istemiyordum ama kazandı. İçinde bulunduğumuz durumu belki düzeltir, belki düzeltemez bilemeyiz. Herkes kötünün iyisi diyor ama diğerlerini de denemeden bilemeyiz.   

KIYASLANAMAZ

Zeki GÜL: Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye yapmadığı hizmet kalmadı. Tabi ki o kazanacak. Kemal Kılıçdaroğlu'yla kıyaslanamaz bile. Kılıçdaroğlu yetersiz olduğu için kaybetti.

OĞAN ETKİLİ OLDU

Kemal BAL: Millet İttifakı sağlam değildi. Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile işbirliği yaptı. Bu nedenle kazanamadı. Recep Tayyip Erdoğan'ı millet istiyor, seviyor. Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı desteklemesi de etkili oldu.  

DÜRÜSTLÜĞÜNE İNANDIRAMADI

Erkan GARİP: Recep Tayyip Erdoğan emekliler sayesinde kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu dürüst olduğu için kaybetti. Halkı dürüstlüğüne inandıramadı. 

DÜNAY LİDERİ

Emin DURAN: Recep Tayyip Erdoğan dünya lideri olduğu için kazandı. Verdiği sözleri tuttu. 

20 YILLIK LİDER

Hasan GÖZ: Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybetmesi gerekiyordu. 20 yıllık lideri bir seçimle yıkamaz. Recep Tayyip Erdoğan, ömrü yettiği sürece Cumhurbaşkanı olacak. 

HALK İNANDI

Mustafa MOLLAHÜSEYİNOĞLU: Recep Tayyip Erdoğan dürüst olduğu için kazandı. Halk Erdoğan'a inandı. 

İLK DEFA KAYBETMEDİ

Cevdet DURSUN: Recep Tayyip Erdoğan, güvenilir olduğundan, dış güçlerin Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunu vatandaş gördüğü için kazandı. İsabetli de oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ilk defa kaybetmedi. Bence kendi istediği için aday oldu. Halkın istediği bir aday olsaydı kaybetmeyebilirdi. 

BORA KARA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.