İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınında bir şoför, aracını kaldırımdaki yayaların üzerine sürdü. 

Londra polisinden yapılan açıklamada, polis ekipleri ve acil servis  görevlilerinin cami yakınında gerçekleşen olayla ilgilendiği kaydedildi. Bir kişinin gözaltına alındığını belirten polis, olayda en az 10 kişinin yaralandığını ve bir kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Olayda yaralanan 8 kişinin bölgedeki 3 ayrı hastaneye kaldırıldığını  belirten polis, hafif yaralı 2 kişinin tedavisinin ise olay yerinde  tamamlandığını aktardı. Yetkililer, yaralıların durumunun bıçaklı saldırı  kaynaklı olmadığını bildirdi. ondra polisi, 48 yaşındaki sürücünün ise, önlem amacıyla hastaneye  götürüldüğünü ve taburcu edilmesini takiben sorgusuna başlanacağını duyurdu.

İngiliz polisi, Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi  yakınlarında teravih namazı sonrası Müslümanları hedef alan araçlı saldırının  terörle mücadele birimi tarafından incelendiğini duyurdu 

Açıklamada, yerel saatle 00.20'de (TSİ 02.20) bir aracın kaldırımdaki  yayalara çarptığı yönünde polise ihbar geldiği bildirildi.

Guardian gazetesi, gözaltına alınan kişinin aracın sürücüsü olduğunu yazdı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY:  KALBİM YARALILARLA

İngiltere Başbakanı Theresa May yaptığı açıklamada: “Kalbim olayda yaralananlarla birlikte" dedi.

May,  saldırıya ilişkin, olayın "muhtemel terör saldırısı" olarak  değerlendirildiğini açıkladı. 

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, May'in sabah  saatlerinde saldırıyla ilgili acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık edeceği  duyuruldu.

Polis, olayın detaylarına ilişkin bilgi vermezken, sosyal medya  platformlarından yapılan paylaşımlarda ise beyaz bir erkeğin aracını yayaların üzerine kasıtlı olarak sürdüğü belirtiliyor.

Görgü tanıkları, sürücünün teravih çıkışını hedef aldığını öne  sürerken, polis bu iddiayı ya da olayın terör bağlantılı olup olmadığını henüz  doğrulamıyor.

Londra'da bu ay başında ve Mart ayında benzer olaylar yaşanmıştı.

Kullandıkları minibüsle 3 Haziran gecesi Londra Köprüsü üzerinde  yayaları ezen, daha sonra da yakındaki Borough Pazarı'nda araçtan inerek  çevredekileri bıçaklayan 3 kişi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olayda,  saldırganların yanı sıra 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Mart ayında da "Adrian Russell Ajao" isimli saldırgan, kiralık  aracını, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine  sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosunun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.  Aracından çıkarak parlamentonun girişindeki bir polisi bıçaklayan saldırgan, olay  yerinde vurularak öldürülmüştü. Bu saldırıda da 6 kişi hayatını kaybetmişti.

CAMİDEN ÇIKANLAR HEDEF ALINDI

İngiltere Müslüman Konseyi (MCB) Genel Sekreteri Harun Khan ise kamyonetin camiden çıkanları kasıtlı olarak hedef aldığını yazdı.

BBC'ye konuşan bir görgü tanığı beyaz bir minibüsün camiiden çıkanlara çarptığını söyledi.

Kaynak:Gazetevatan