Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ta 12 gün önce Cihan Yıldız'ın kaldırımda görünce belediyeye teslim ettiği altın kolye sahibi bulunarak teslim edildi.
Turhal Şeker Fabrikası Tokat Pancar Şefliği'nde çalışan Cihan Yıldız, 12 gün önce Çekenli İş Merkezi yakınlarında otomobilini park ettikten sonra kaldırımda yürürken altın kolye buldu. Kolyenin sahibini bulmak için harekete geçen Yıldız, polis ve belediyeye başvurdu. Ancak, kolyenin sahibi bulunamadı. Cihan Yıldız, belediyeye giderek tutanak ile altın kolyeyi teslim etti. Medyada yer alan haberleri gören emekli Bilal Polat, kızı Dilek Polat'a ait olan altın kolyeyi görerek belediyeye gitti. Yanında altın kolyenin setini de getiren Polat, kolyeyi teslim aldı. Altın kolyeyi bulan Yıldız, 12 gün önce bulduğu kolyenin sahibine teslim edildiğini anlatırken, şöyle dedi:
"Son derece mutluyum. Benim için maddi değeri hiç önemli değil. Sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tokatlı bir vatandaş olarak görevimi yerine getiriyorum."
Cihan Yıldız'a teşekkür eden Bilal Polat ise, "Kızım nişanlısıyla beraber yemeğe çıkmışlar. O gün arabadan inerken düşürmüşler. Gazetede çıkan haberler sonrası arkadaşlarım aradı. Ben de buraya gelerek teslim aldım. Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI