SAMSUN'DA PEYNİR VE ZEYTİNE ZAM GELDİ

Samsun'da market ve bakallarda peynir ve zeytinin etiket fiyatı değşti. Vatandaşlar kahvaltı yapmanın da lüks olduğunu söyleyerek yapılan zamlara isyan etti. Özellikle de sofranın temel ürünleri olan peynir ve zeytinin fiyatlarının artması esnafı da vatandaşları da üzdü.

PEYNİR 100 LİRADAN BAŞLIYOR

Samsun'da esnaf Sabri Yıldırım, süte gelen zam nedeniyle peynirin de fiyatını arttığını belirterek, "Peynire zam sık sık geliyordu. Bu sefer ki zam sebebi ise sütteki bir sıkıntıdan kaynaklandığı söyleniyor. Devletin vermiş olduğu bir süt fiyatı var. Buna göre maliyetler arttı. Mecburen fiyatlar da arttı. Tam yağlı 100 lira ezine peyniri ise 120 liradan başlıyor. Yine uygun satıyoruz. Vatandaşların yanında olmak adına çok fazla artış yapmamaya çalışıyoruz. Zeytin fiyatları ise 100 liraya kadar çıkıyor. Bu sene iri zeytinde biraz sıkıntı olduğunu söylediler. Bundan dolayı da fiyatı arttı. Genel olarak baktığımızda fiyatlar yüksek" dedi. 

PEYNİRE VEDA EDİYORUZ

Vatandaşlar da peynir ve zeytin fiyatlarının bütçeye uygun olmadığını belirterek, "Ne zaman zam gelmiyor ki. Daha yeni aldım peyniri ve gerçekten çok pahalı. Eşim zeytini çok seviyor ben peyniri ama fiyatlara bakınca uygun gelmedi. Kahvaltı yapmak da lüks oldu. Zaten peyniri seven biri değilim ama bu fiyatlardan sonra almayı düşünmüyorum. Simit ile peynir güzel oluyordu sanırım buna da veda edeceğiz" dedi.

Haber Kaynak: Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.