AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na PKK'lılar tarafından 2 ton patlayıcı yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında şehit olan askerlerden Medet Mat için memleketi Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde mevlit okutuldu.
Doğubayazıt'ta 2 Ağustos'ta terör örgütü PKK tarafından 2 ton yüklenen traktörle düzenlenen intihar saldırısında terhisine 2 kala şehit olan askerlerden jandarma er Medet Mat için memleketi Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ne bağlı ikizce Köyü'ndeki baba evinde kaymakamlık tarafından mevlit okutuldu. Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'nın organizesiyle düzenlenen mevlide; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Salih Fırat ve Adnan Boynukara, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve vatandaşlar katıldı. Kuran okunan mevlitte Medet Mat ile şehitler için dua edildi.
Mevlidin ardından kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden şehit Medet Mat'ın ağabeyi Muhammed Mat şöyle dedi:
"Devletimiz her zaman yanımızda oldu. Bize sahip çıktı, sahiplendi. İyi ki varsınız. Acımızı paylaşıyorsunuz. Bu şehit yalnız bizim şehidimiz değil, vatanımızın şehidi. Ne mutlu babama ki bu şeref ona nasip oldu. Babamın evladına nasip oldu. Biz gururluyuz, mutluyuz, Allah’a hamdolsun. Bir asır önce Çanakkale’de dedemiz şehit oldu. Bir asır sonra kardeşim şehit oldu. Bir şehit abisi olmak ayrı bir lezzet, ayrı bir tat."
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, ölmekle ve öldürmekle hiç bir sorunun çözülemeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Bu işin sonunun olmadığını, burada bir ayırım yapmanın mümkün olmadığını, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya da kimsenin gücünün yetmeyeceğini en güzel şekilde kardeşimiz dile getirdi. Ölen kim, öldüren kim? Ne amaçla, ne maksatla, kim ne yapmaya çalışıyor? Bu oyunun sonun olmadığını çok iyi biliyoruz. Ölmekle, öldürmekle hiçbir sorunun çözülemeyeceğini hepimiz çok çok iyi biliyoruz. Hiçbir ülkede de bu şekilde sonuç elde edilememiştir. Bu vesile ile kim ki bir kardeşimizin bir tek damla kanına sebebiyet verirse, kim ki bir kardeşimizin ezilmesine sebep olursa, kim olursa olsun, ülke olarak, millet olarak topyekun mücadele edeceğiz. Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Arap’ıyla, Çerkez’iyle, Zaza’sıyla bu ülkede yaşayan 78 milyon kardeşimiz hep birlikte omuz omuza mücadele edip böyle odaklara asla fırsat vermeyeceğiz."
FOTOĞRAFLI