Daha önceden yaptığı tahminleriyle bilinen Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü, 2021 yılında bir istasyon kurduklarını belirterek, "Bu istasyonu kurarken de bir sensör tasarladık. Bu sensör ile depremi 3 gün önceden sizlerle paylaşacağız.

İSTASYON KURDU

Kanal S'de Adnan Öz'ün sunduğu Nokta Arası programına katılmak için Samsun'a gelen Sütçü, Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulundu. 24 Ocak'ta bir açıklama yaptığını ve Hatay'ı işaret ettiğini belirten Sütçü,  "Depremler meteorolojik olayları meydana getiren en önemli faktördür. Bu tezi biz savunuyoruz ve bu tez üzerinde çalışmalar yapıyoruz. İstanbul'da Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonu kurduk. Dairemi satarak kurduğum bu istasyonda, bir de sensör tasarımı yaptım. Bu sensörün rakamları barometre gibi. Gece ölçümü yaptığım zaman 100 çıkarsa, gündüz ölçümü yaptığım zaman 100 çıkarsa ve ikinci günde 100-100 olursa, üçüncü günde 100-100 olursa ve ayrıca karınca laboratuvarımdaki karıncalar ölürse İstanbul'da deprem olacağını alarm vereceğiz. Yoksa şu ana kadar 661 günden beri sensörümüzü takip ediyorum, böyle bir rakam vermedi. Verse de karıncalar ölmedi, biz de İstanbul için böyled bir alarm vermedik" diye konuştu.

SAMSUN DEPREM BÖLGESİ

Samsun hakkında da açıklamalarda bulunan Sütçü sözlerine şunları ekledi: "Samsun çok güzel bir şehir ama kırık. Havza'da termal kırık olduğu için deprem bölgesi olarak değerlendiriyorum. Çünkü Reşadiye'de aynı durum mevcut. Termal olan yerlerde altta bir sıcaklık var. O sıcaklık kayaçları ısıtıyor ve günü geldiğinde patlatıyor. Bu nedenle depremler, doğudan batıya göç ederken yani 1939 yılında Erzincan depremi, 1942 yılında Tokat-Niksar depremi ve 1943 yılında Ladik depremi olması nedeniyle burasının da deprem bölgesi olduğu görülüyor. Onun için binaların mutlaka 7 büyüklüğünde bir depreme dayanıklı olarak yapılması gerekiyor."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.