Erol AKKIR/ ANTALYA, () - ANTALYA'da, doğuştan kronik böbrek yetmezliği olan 32 yaşındaki Ali Baş, kadavradan nakille sağlığına kavuştu.
Sivas'ta oturan Ali Baş'a, doğuştan kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 17 yıl ilaç tedavisi gördükten sonra 2000 yılında diyalize bağlı yaşayan Ali Baş'ın, Antalya'dan gelen haberle yüzü güldü. Beyin kanaması sonrası tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin ailesi tarafından bağışlanan böbreğinin kendisine uyduğunun anlaşılmasının ardından Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi'ne çağrılan Baş, yapılan son kontrollerden sonra ameliyata alındı. Ali Baş, başarılı nakil sonrası sağlığına kavuştu.
BAĞIMSIZ VE KONFORLU HAYAT
Operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkez Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Prof. Dr. Bülent Aydınlı, “Beyin ölümü gerçekleşen bir erkek hastanın organları Antalya'da bağışlandı. Böbreklerden biri hastamıza uyum sağladığı için Sağlık Bakanlığı tarafından merkezimize gönderildi. Doğuştan böbrek yetmezliği çeken ve 15 yıldır diyalize giren hastamıza naklettik. Hastamızın durumu çok iyi. Kendisi taburcu oldu, kontrolleri dışardan sürdürülüyor. Hastamız bundan sonra daha rahat bağımsız ve konforlu bir hayat sürecek" diye konuştu.
32 YIL BEKLEDİ MUTLU SONA ULAŞTI
Yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Ali Baş ise “Doğuştan böbrek hastasıyım. Yıllarca nakil olmayı bekledim. 17 yıl ilaç tedavisi gördükten sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'nde tek böbreğimi aldılar. Tek böbreğimin de yeterli olmadığı görüldü ve diyalize başladım. 2000 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nin hastası olarak yaşamımı sürdürdüm. Daha önce iki kez böbrek çıktı fakat şartlar müsait olmadı ve Sivas'tan gelemedim. Üçüncü kez şans yüzüme güldü. Şimdi kendimi daha sağlıklı ve güçlü hissediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI