Samsun’da 6 Nisan gecesi ile 7 Nisan’da Çarşamba açıklarında 4 farklı deprem meydana geldi. Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Osman Nuri Ergun, Samsun açıklarında küçük fay hatlarının bulunduğunu, geçmişten bugüne zaman zaman küçük depremler ürettiğini belirterek, vatandaşların endişe edecekleri bir durum olmadığını kaydetti.

KANDİLLİ DUYURDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin birçok yerinde depremler olmaya devam ediyor. Depremler sadece karada değil, denizin altında da etkisini sürdürüyor. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgililere göre Samsun’da 6 Nisan gecesi ile 7 Nisan’da Çarşamba açıklarında 4 farklı deprem meydana geldi. İlk deprem 6 Nisan saat 22.52'de 2,3, ikinci deprem saat 23.24’te 3,3 büyüklüğünde gerçekleşti. Son 24 saatteki en büyük deprem 6 Nisan 23.31’de yerin 8,6 km altında 3,7 büyüklüğünde, 7 Nisan Cuma günü ise saat 11.17’de 2,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

BÜYÜK DEPREM ÜRETMEZ

Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Osman Nuri Ergun, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Bir ay içinde meydana gelen gelen depremler 10'u buldu. Bunlar küçük depremler. Çoğunu hissetmedik bile. Şu anda risk oluşturacak bir durum yok. Karadeniz'in içinde kademeli bir kırık sistemi var. Bunlar aktif faylar ama büyük deprem üretecek faylar değil. En azından yapılan araştırmalar bu yönde. Karada olsa daha yoğun duyarız ama denizde olduğu için vatandaş hissetmez. Bunlara alışmamız lazım. Büyük bir felaket geçirdiğimiz için hassas davranıyoruz. Bu depremler geçmişten bu yana oluyor. Yapılan veriler ışığında panik yapacak bir durum yok. Depremle yaşamayı öğrenmemiz ve tedbirlerimizi almamız gerekiyor" dedi.  

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.