İzmir Manavkuyu’da bulunan ressamlar sokağı, ressamların ‘Daha modern bir çalışma ortamı istiyoruz’ isteği üzerine yeniden düzenlendi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Manavkuyu’daki Kadın Dünyası Merkezi içinde yer alan ressamlar sokağını ziyareti sırasında ressamların “Daha modern bir çalışma ortamı istiyoruz ” isteği üzerine, Fen İşleri Müdürlüğü sokakta düzenleme yaptı. Yapılan çalışma ile ressamlar hem daha modern hem de daha sıcak bir çalışma ortamına kavuştu. Sanatçılar, yapılan düzenlemeden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Yapılan yenileme çalışmasını değerlendiren ressam Nazım Kervan, “Eskiden burası çok dar bir alandı. Sera naylonlarıyla örtülmüş, imkânlarımız kısıtlıydı. Başkan Hasan Karabağ’a talebimizi ilettik, sağolsun ilgilendi. Bize son derece güzel kullanışlı bir yer sağladı. Yaptığı bu çalışmadan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
Sanat sokağını düzenleyip daha modern bir hale getirdiklerini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Naylon bölümünü söktük. Yerine modern bir mekân oluşturduk. Böylece sanatçılarımız çalışmalarını rahatça yapabilecek, çocuklarımıza, gençlerimize, ressamlığa ilgi duyan herkese burada eğitim verebilecek. Ressamlarımıza yakışan bir yer oldu. Belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız” diye konuştu