İzmir’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Dün akşam 3 saat kapalı olan İzmir-Manisa yolu, aralıksız devam eden çalışmalarla araç trafiğine tekrar açıldı. Manisa’nın Soma ilçesinde 45’e yakın köye yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.
Yurdu etkisi altına alan kar yağışı, dün akşam saatlerinde İzmir’in yüksek kesimlerinde de kendini gösterdi. İzmir-Manisa yolu dün saat 18-00 ile 21.00 arasında araç trafiğine çift yönlü kapandı. Sürücü ve vatandaşlar yollarda saatlerce mahsur kalırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücü ve vatandaşların imdadına, Karayolları ekipleri yetişti. Karayolları ekibinin aralıksız devam ettirdiği çalışmalar sonrası yol, araç trafiğine tekrar açıldı. Ekipler, kar kürüme araçları ile devamlı yolları temizlerken, yolların buzlanmaması için sürekli tuzlama çalışması yaptı.
KAR HAYATI FELÇ ETTİ
Kar yağışı nedeniyle yollarda mahsur kaldıklarını belirten kamyon şoförü Serkan Serbest, ’’Manisa’dan İzmir’e gidiyorum. Yollar dün karla kaplıydı zorlandık. 2-3 senedir bu kadar etkili değildi İzmir’de kar. Dün İzmir Manisa yolu kapalıydı. İzmir’e dönemedim bir gün sonra gelebildim’’ dedi.
Kar yağışının hayatı felç ettiği yollarda, bazı sürücüler karın keyfini çıkardı. Sürücülerden Ali Karayayla, uzun zamandır kar görmediklerini belirterek "Kar yağdığını görünce arabayı yol kenarına çekip keyfini çıkarıyorum. İzmirliyim 10 yılda bir kar görüyorum. Manisa’dan İzmir’e gidiyorum. Yollar şu an itibari ile açık ama yolda buzlanma var. Ben tedbir almıştım yolda kalma tehlikesi yaşamadım’’ şeklinde konuştu.
Köy yolunda aracı kara saplanan sürücü Cemil Ertuğrul ise, kara hazırlıksız yakalandığını belirterek ’’Yukarı köye kadar gidecektim ama olmadı kara saplandım. Bu kadar kar olacağını tahmin etmiyordum hazırlıksız yakalandım’’ diye konuştu. Aracı ile kara saplanan Cemil Ertuğrul da, uzun uğraşlar sonrası aracını kurtarırken yolundan dönmek zorunda kaldı.
Kar yağdığını gören İzmirliler büyük bir sevinç yaşadı. Araçlarını yol kenarına çeken vatandaşlar, fotoğraf çekti. İzmir-Manisa yolunun şu an itibarıyla araç trafiğine açık olduğu belirtilirken, karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürüdürüyor. İzmir’in köylerine giden bazı yolların ise kapalı olduğu görüldü.
SOMA’DA 45 KÖY YOLU KAPALI
Öte yandan, Manisa’nın Soma ilçesinde, 45 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri, kapanan yolları açmak için seferber oldu. Sürücü ve vatandaşlar yollarda mahsur kalırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Karayolları ekipleri, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.