Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliğinde yürütülen ’İyilikte Yarışan Sınıflar Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi kapsamında Mersin’in merkez Toroslar ilçesine bağlı Üstay Ortaokulunda kermes düzenlendi.
Düzenlenen kermesi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas, İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Proje İl Koordinatörü Murat Bağış, Mersin İHH Başkanı Mesut Kayacı, Memur Sen İl Başkanı Abdullah Çelik, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci aileleri ve mahalle sakinleri ziyaret etti. Düzenlenen kermeste öğrenciler, öğretmenler, okul yöneticileri ve öğrenci velileri tarafından hazırlanan yiyecekler misafirlere sunuldu. Kermes kapsamında ayrıca İHH Mersin Şubesi tarafından bir stant açılarak çalışmalarla ilgili ziyaretçilere bilgi verildi. Kermeste konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Badas, "Okullarda akademik çalışmaların yanında sosyal, kültürel etkinliklere ve değerler eğitimine de önem verilmesi gerekir. Okullarımızda uygulanan ’İyilikte Yarışan Sınıflar Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesinin de birçok güzel değerin öğrenciye verilmesini sağladı" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü ve Proje İl Koordinatörü Murat Bağış ise Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH arasında yapılan protokol kapsamında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Temel Eğitim Birimi koordinesinde sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde ’İyilikte Yarışan Sınıflar Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini uygulamaya başladıklarını belirterek, amaçlarının öğrencilerin yardımsever, bilinçli ve duyarlı olmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Açılan kermes bir gün açık kalacakken, kermesten elde edilecek gelirle bir yetim ailesinin ihtiyaçları bir yıl karşılanmış olacak.