İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, belediye ve bağlı kuruluşlarında 5 bin 164 personel çalıştırıldığının denetleme kurulu tarafından belirlendiğini, ancak 4857 sayılı kanuna uymayarak aylık ortalama 66 bin liralık ceza ile karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

KAMU ZARARINA YOL AÇTI

Ayvaz, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarda 4857 sayılı kanun kapsamında çalıştırılması gereken eski hükümlü ve engellilerin kanunun emrettiği sayıda çalıştırılmadığının tespit edildiğini ifade ederek, "Denetleme kurulu raporuna göre Samsun Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında çalışan personel sayısı 5 bin 164 kişidir. 4857 Sayılı kanunun 101. maddesi ise işverenin yüzde 3 engelli, yüzde 2'de eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu getirmekte, buna uymayan işverenleri her ay çalıştırmadığı kişi başına 5 bin 197 TL ceza uygulanmakta. Buna rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında toplam olarak 3 eski hükümlü ve 26 engelli çalışmaktadır. Belediyede kanun gereği 154 engelli çalıştırılması gerekirken bu sayı 26'da kalmış, 103 eski hükümlü çalıştırılması gerekirken bu sayının sadece 3 eski hükümlünün görev yaptığı denetleme kurulu raporlarında yer almıştır. Bu bağlamda, Büyükşehir Belediyesi çalıştırmadığı her hükümlü ve engelli için her ay 5 bin 164 TL ceza ödeyecektir. Yani Belediye 228 eksik engelli ve hükümlü çalıştırmakta bu da her ay 128 x 5 bin 164 = 660 bin TL civarında belediyeye kamu zararı açılmasına yol açmaktadır" dedi. 

5 MİLYONLUK MAHKEME MASRAFI

Samsun Büyükşehir Belediye'nin kanunlara uymayarak belediyeye açtığı kamu zararlarının bununla da sınırlı kalmadığını ifade eden Ayvaz, "İdare Mahkemelerine belediyemiz aleyhine açılan toplam 205 adet dava bulunmakta. Bu davalarla ilgili olarak da 4 milyon 938. bin 263 liralık mahkeme gideri bulunuyor. Bunun nedeni de "Ben yaptım oldu mantığı ile devam edilmesi ve mahkeme kararı beklenmeden ısrarla devam edilmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyoruZ" diye konuştu.

YAREN YALNIZ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.