Bugünkü son toplantının ardından altı liderin imzasıyla yayınlanan açıklamada  ‘ortak cumhurbaşkanı adayında ortak bir anlayışa ulaşıldığı’, nihai açıklamanın 6 Mart’ta yapılacağı belirtilmişti.

‘Kazanacak aday’ söylemini son güne kadar sürdüren İYİ Parti’nin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli durduğu biliniyor. Buna karşılık diğer dört parti CHP liderinin adaylığına yakın duruyor.

"BELKİ BİR HAVUZ İSİM OLUŞTU"

Habertürk TV’ye konuşan Usta şunları söyledi: “İsimde anlaşma anlamına geldiğini düşünmüyorum. Öyle bir şey olmuş olsaydı çok net bir şekilde ‘İsim konusunda anlaşıldı, 6 Mart’ta açıklanacak’ denilebilirdi. Ama öyle bir durum yok. Belki bir isim havuzu oluştu. Gelen isimlerin 6 Mart’a kadar nasıl değerlendirileceği konusunda bir ortak anlayışa ulaşılmış olmalı. Ben böyle anlıyorum.”

"BAKANLIK VE GÖREV DAĞILIMIYLA İLGİLİ KONUŞMA OLABİLİR"

İYİ Parti yöneticisi bakanlık ve görev dağılımıyla ilgili şöyle konuştu: “Bu konuların üzerinde uzun süredir çalışılıyor. Onunla ilgili alternatifler de masaya konuşmuş olabilir. Bunlar da yetkili kurumlarda tek bir isim konusu değil, nihai olarak parti görüşünü oluşturma amacıyla onlar da gündeme gelecektir diye değerlendiriyorum. Orada birçok alternatif oluşturulabilir.”

İYİ PARTİ MASADAN KALKACAK MI?

Masadan kalkma olasılığıyla ilgili soruyaysa Usta şu yanıtı verdi: “Biz altılı masayı çok önemsiyoruz. Milletimizin çok ciddi bir ümidi var. İstişare, uzlaşı ve halkın tercihleri, yani bu ilkeler çerçevesinde karar alınması lazım. (Aday) şu olacak şeklindeki bir şeyi de kabul etme imkanı olmaz. İsim dayatması olabileceğini düşünmüyorum.”

İYİ Parti grup başan vekili, halkın tercihleriyle ilgiliyse anketlere dikkat çekti : “Hepimizin bildiği kamuoyunda konuşulan anketler var. Çok hızlı bir şekilde bir çalışma tekrar yapılabilir.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.