İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, yaşanan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında emeklilerin 5 bin 500 lira maaşla geçinmelerinin mümkün olmadığına işaret ederek, en düşük emekli maaşının 8 bin 500 liralık asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

"EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Yaşar, kamu çalışanlarına yapılan zammın ve işverene yapılan desteklerin açıklanan enflasyon rakamları ve yaşanan derin ekonomik kriz karşısında yetersiz olduğunu iddia ederek, “Kamu çalışanlarına, emeklilere ve asgari ücretli kesime daha fazla zam yapılabilirdi. İşverenler daha fazla desteklenebilirdi. Emeklilerimiz bugün geçinemiyorlar. Maaşları çok düşük. 5 bin 500 liralık en düşük emekli maaşı ile bugünün şartlarında geçinmeleri mümkün değil. En azından en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun. Bu komisyonda ve genel kurulda arkadaşlarımız teklif ediyorlar. Sizler kabul etmiyorsunuz. Bakın, kamu çalışanları için önce yüzde 25 zam öngördünüz ardından bunu yüzde 30’a çıkardınız. Demek ki isterseniz olabiliyormuş" dedi. 

"YOKSUL SAYISI ARTTI"

Yaşar, işsizlik, düşük maaş ve artan hayat pahalılığı karşısında ülkemizdeki yoksul sayısının bu dönemde sürekli olarak arttığını öne sürerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Siz iktidara geldiğinizde 2,2 milyon kişi sosyal yardım kuruluşlarından destek alıyordu, bugün gelinen noktada 6,3 milyon aile sosyal güvenlik kurumlarından geçinmeye başlamıştır. Hâlbuki siz iktidara gelirken yoksullukla mücadele edeceğinizin sözünü vermiştiniz. Milli gelir hedefini de tutturamadınız. Toplumun büyük bir kesimini yüksek enflasyona ezdirdiniz. Bu maaşlarla kamu çalışanlarının da, emeklilerin de, asgari ücretle çalışanlarında geçinmeleri mümkün değil."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.