İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, SMA ile mücadele eden Samsunlu Buğra bebek için destek isteyerek, "Valilik onayıyla başlatılan kampanya ile yardımlarınız Buğra'ya can suyu olacaktır" dedi.

VALİLİK ONAYLI KAMPANYA

SMA Tip 1 tanısı konulan ve Samsun'da yaşayan Osman Buğra Çalışkan 7 aylık doğdu. Şu anda 9 aylık olan Osman Buğra Çalışkan'a 3 ay önce SMA teşhisi konuldu. Osman Buğra'nın annesi Tuğba ile babası Bahtiyar Çalışkan, bebeklerinin tedavisi için valilik onaylı bir kampanya başlattı. Bu kampanya için Milletvekili Yaşar da destek vererek, tüm vatandaşlara çağrıda bulundu.

ÇARE ARIYORLAR 

Yaşar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bildiğiniz üzere SMA'lı çocuklarımızın tedavi ödemeleri devletimizin ödeme sisteminde bulunmuyor. Devletimizin yüksek meblağlı bu tedavi giderlerini karşılamaması, dolayısıyla hasta yakınlarımız valilik onayıyla açılan kampanyalar ile yardımlar talep ederek tedavi için çare aramaktadır. Oysa ki devletimiz bu tedaviyi ödeme takvimine alabilse ne çocuklarımızın tedavisi gecikecek, ne de hasta yakınlarımız valilik kampanyaları ile toplanan yardımlara muhtaç kalacaktır. Bu hastalıkla mücadele eden evlatlarımızın biri de Samsunlu Buğra evladımız. Buğra, SMA hastası bir bebeğimiz. Bu hastalıkla mücadele eden evladımız için yardımlarınızı yapabilirsiniz. Yardımlarınız Buğra'ya can suyu olacaktır" ifadelerine yer verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.