İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sanayi yatırımı olmadan üretim, istihdam ve kalkınmanın sağlanamayacağını belirterek, “Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) metrekare fiyatın 60 TL’den 600 TL olduğunu söylüyorlar yani 10 katı arsa bedelleri artmış vaziyettedir. Halbuki, gelişmiş ülkeler veya gelişmekte olan ülkelerde yatırımcıya bu araziler özellikle ücretsiz tahsis edilmektedir” dedi.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuştu. Organize Sanayi Bölgesi yatırımcısına ücretsiz veya ucuz arazi tahsisinin tek başına yeterli olamayacağına da işaret ederek sözlerini söyle sürdürdü:

NUMUNE MASRAFLARI

“Arazi tahsisinin yanı sıra, özellikle organize sanayi bölgelerinde gerek işletme kredisi açısından gerekse yatırım kredisi açısından muhakkak suretle desteklenmelidir. Özellikle organize sanayi bölgelerinde yapılacak yatırımlara her türlü katkıyı sağlamamız lazım. Siz mümkün olduğunca parayı tüketime harcadınız, biz daha çok üretime parayı harcamak istiyoruz. Ayrıca birçok işletme denetim numuneleri için ayda yaklaşık 4 bin lira harcama yapmak zorunda kalmaktadır. Ayda iki numune için 8 bin lira. On iki ayda işletmelere 96 bin lira ek bir masraf çıkmaktadır. Bu masraf mutlaka işletme yerine devlet tarafından karşılanmalıdır. ”

HIZLI TREN PROJESİ

Ankara-Samsun hızlı tren hattının bir an önce yapılması için Samsun Milletvekili olarak defalarca gündeme getirdik. Ama bütün bu gayretlerimize rağmen maalesef çok ciddi bir mesafe katedemedik.  Ankara-Samsun hızlı tren hattının muhakkak projelendirmesinin yapılması ve en kısa sürede hizmete açılması gerekmektedir. Sivas-Kalın-Samsun arasındaki demiryolunun yenileme çalışmaları yedi yıl da zor bitirilmiştir. Bu demiryolu da istediğimiz şartlarda devreye alınabilmiş değildir. Ümit ediyoruz ki hem yük taşımacılığı açısından hem de yolcu taşımacılığı açısından burası da istediğimiz şartlara gelir. 

ŞEKER FABRİKASI SORUNU

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın yıllarca kapalı kalması, Samsun’un önemli sorunlarından birisi haline gelmiştir. Hizmete açılması konusunda büyük bir talep var. Komisyonda konuştuk, dilimizde tüy bitti ‘Türkiye'nin en genç şeker fabrikası.’ dedik, ‘89 yılında yapıldı.’ dedik, ‘Şeker kamışından üretim yapan Türkiye'deki tek fabrika.’ dedik. Yani bugün Çarşamba Ovası, Terme Ovası, Bafra Ovası Türkiye'nin en verimli ovalarının başında geliyor. Eğer biz bu alanlardaki üretim tesislerini destekleyemezsek nereyi destekleyeceğiz? Dolayısıyla, biz istiyoruz ki Çarşamba Şeker Fabrikası özelleştirme kapsamından çıktı, artık biran önce hizmete açılsın istiyoruz.”

Haber Kaynak: Özcan Tezcan

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.